Криминални Новини

17-годишен без книжка и с 1,25 промила алкохол се заби с „Ауди” с бясна скорост в БМВ

17-годишен пиян младеж без книжка оцеля по чудо на Великден при зверска катастрофа със свръхскорост в Дупница. Около един час след полунощ в неделя оглушителен взрив като от мощна бомба събужда жителите на квартал “Христо Ботев” в Дупница и живеещи на улиците “Димчо Дебелянов”, “Венелин”, “Александър Батенберг”, “Пионерска” и „Аркади Соболев”.

Хора изскачат от леглата си и панически изтичват на улицата да видят какво става. Бързо се разбира, че 17-годишен младеж без книжка от квартала се е врязал с лек автомобил „Ауди А8” в оградата на къщата и БМВ -то на бизнесмена автотърговец Борислав Петров-Борката. Катастрофата става на ул “Димчо Дебелянов”№4. Уплашените съседи на Борката – семействата Миткови, Янчеви и Петрови, споделиха за преживяното:

„Веднага след взрива всички изскочихме навън и на терасите и балконите. Може да се каже, че полицейска патрулка на КАТ пристигна на мига, на третата минута дойдоха и линейка и още един полицейски автомобил. Младежът, карал автомобила, и неговият спътник бяха закарани в болница. Дано се оправят. Но ние изживяхме голям ужас и шок. Разбрахме, че още през деня момчето, което е шофирало, е пило с приятеля си и е карало скъпата си кола. Дори негови познати са се обаждали на полицията да го спрат да не кара.

От удара автомобилът БМВ на нашия съсед Борката е унищожен напълно и оградата на къщата му – също. Борката е работливо и добро момче в квартала, което всички уважаваме, радвахме се, че успя да събере пари и да направи ремонт на къщата си и направи най-хубавата ограда в квартала. Според нас семейството на виновника трябва да възстанови нанесените щети”, смятат съседите.

Самият Борислав Петров място не можеше да си намери от сполетялата го беда. Борката сподели пред в. „Струма” следното:

“Бяхме семейно в Благоевград, когато е станала катастрофата. От задната част на автомобила ми нищо не е останало, ако имаше някой от семейството ми на задната седалка, нямаше да оцелее. 13хиляди лева ми струва автомобилът, който е попилян, и за съжаление е само с „Гражданска отговорност”.

С голям мерак успях да направя оградата на къщата ми, която стана много хубава, похарчих 10 хиляди лева по нея и майстори, които чаках дълго време. Сега отвътре, от към двора на къщата, всичко е поддало. Виновникът за катастрофата ме върна с 23 хиляди лева назад, без да имам някаква вина, съсипа ми Великдена. Полицаите, които са дошли веднага, са измерили алкохол в кръвта на младежа 1,25 промила. Можеше и да загине или да убие спътника си или друг човек”, обясни Борислав Петров.

Още новини

Back to top button