Криминални Новини

3 в 1: Пияна, карала открадната кола, ударила патрулката в Плевен

Окръжната прокуратура в Плевен внесе обвинителен акт в Окръжния съд срещу 29-годишна жена, шофирала пияна откраднат автомобил, с който блъснала патрулка. На Г.Н. е повдигнато обвинение за извършени от нея три престъпления, съобщават от прокуратурата.

Поредицата от инциденти станаха на 11 юли тази година. Тогава в ранните часове на деня Г.Н. е шофирала откраднат от нея автомобил след като е употребила алкохол. Последователно е причинила две катастрофи със щети по два автомобила в квартал „Сторгозия“ в Плевен и е избягала.

След подаден сигнал, патрулен автомобил е направил опит да спре колата на Г.Н., но тя не се подчинила на подадени звукови и светлинни сигнали. Преследвана е от три патрулки, една от които по време на гонката препречила пътя на извършителката, се посочва в обвинителния акт. Г.Н. отново не е спряла и се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ районно управление в Плевен. На полицаите са причинени леки телесни повреди.

Установено е, че Г.Н. е шофирала с 3.77 промила концентрация на алкохол в кръвта. Тя е и неправоспособен водач. Нанесените имуществени щети са за над 15 хиляди лева.

По време на воденото досъдебно производство жената е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои съдът в Плевен да насрочи разпоредително заседание по делото, добавят от прокуратурата.

Още новини

Back to top button