Криминални Новини

30-годишен криминално проявен е бил прострелян със стоп патрон

30-годишен мъж, осъждан и без книжка е прострелян със стоп патрон, след като не се подчинил на полицейско разпореждане. Започнало полицейско преследване, при което е пострадал и полицай, съобщи БНТ. Той е с охлузвания. Задържаният сега е в болница в Хасково, където е опериран. Няма опасност за живота му. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения.

Полицаите са действали по сигнал за разпространение на наркотици. Снощи около 21:00 часа те се опитали да спрат за проверка колата на криминално проявения мъж. Той обаче не се подчинил. При опит да избяга няколко пъти се блъска първо в паркиран автомобил , после в полицейската патрулка.

„Той потегля назад, удря старшия на наряда, който пада на земята, след няколко метра прави нов опит да заобиколи патрулката и отново се удря в нея. Прави опит за бягство и са били принудени да използват помощни средства, за да го неутрализира“, разказа Бончо Бонев – началник на Районното управление в Свиленград.

„Предстои да се повдигне обвинение за притежание на наркотични вещества по член 207 – за неподчинение на полицейско разпореждане и за причиняване на лека телесна повреда на полицейско лице“, каза Мария Кирилова – заместник-районен прокурор на Хасково.

30-годишният мъж е отказал тест за наркотици. При обиск на колата му са намерени мачете и два регистрационни номера на друга кола.

„Водачът е без книжка, системен нарушител на закона, с множество санкции включително и осъдителна присъда за каране на моторно превозно средство без книжка“, каза Бончо Бонев -началник на Районното управление в Свиленград.

„В домa му е намерено 140 грама зелена листна маса, която при тест е реагирала на марихуана. При личния обиск в него са намерени три пакетчета, като две от тях е с кристалообразно вещество“, каза Мария Кирилова – зам. районен прокурор на Хасково.

Досега мъжът има няколко присъди, като последната е от 2021 година за трафик на нелегални мигранти.

Още новини

Back to top button