Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

5 милиона лева плячка! Обирът на инкасо в София е бил колосален!

Около 5 милиона лева са откраднати при въоръжения грабеж на инкасо автомобил до столичен мол в София, сочат първоначалните данни от разследването. Това е една от най-големите суми, които са били ограбвани досега у нас, пише Нова.

Разпитите продължават и се събират доказателства.

В грабежа са участвали поне четирима души, сочат показанията на двамата обслужващи инкасото и видеокамери. Разследващите не изключват възможността в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало шофьори.

Двата автомобила, с които е извършен въоръженият грабеж, са били с регистрационни табели с украински номера, за които се знае, че са били обявени за издирване в чужбина.

„Към момента считаме, че извършители на деянието са били 4 лица. Открадната е сериозна парична сума – става въпрос за 7-цифрена сума, чийто точен размер продължава да се уточнява. Тя е била във вид на банкноти с различен номинал, които са се намирали в касетки, предназначени за зареждане на банкомати в различни банки. Имало е двама служители. Единият е шофирал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря само отвътре“, заяви по-рано говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Обирът бе извършен около 7:15 часа вчера. Нападателите са били въоръжени и маскирани. Заплашени с оръжие, охраняващите парите са слезли от инкасо автомобила. На единия са били поставени белезници, а другият е бил ударен. Преди да си тръгнат, нападателите спукали предната лява гума на обраното превозно средство. В района на Околовръстното шосе на София бяха открити два опожарени автомобила, които, според прокуратурата, са на извършителите.

Още новини

Back to top button