Криминални Новини

6 години затвор за Пеньо Чешкия за изнасилване на пловдивчанка

Присъда от 6 години затвор постанови Окръжният съд в Пловдив за крими героя от мутренските времена Пеньо Мангъров – Чешкия. Той бе признат за виновен, че на 6 януари 2019 г. е изнасилил три пъти пловдивчанката Р., след като заплашил и нея, и семейството й. Съдът го оправда по обвинението, че преди това е отвлякъл с джипа си Р. от кръстовище в Пловдив.

48-годишният мъж и жертвата му се запознали в „Инстаграм“ и Чешкия пристигнал със скъпия си джип да я вземе и заведе до София. Според защитната му теза Р. се качила доброволно, даже карала джипа по магистрала „Тракия“.

Пеньо Мангъров е от Карлово и няма родство с известния лекар със същата фамилия. В началото на 90-те години, още като 19-годишен Пеньо заминава за Чехия, за да не служи в казармата. Там става част от български банди за дрога, сводничество и кражби на коли.

Срещу него започнаха дела за участието му в две поръчкови убийства в Чехия през 1998 и 1999 г. , но така и не се стигна до окончателни присъди. През 2004 г. обаче бе осъден на 8 години затвор, пак за изнасилване в Пловдив и лежи до 2010 година. Оттогава няколко пъти влиза зад решетките с различни обвинения.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button