Микроблейдинг
Криминални Новини

Адвокатът на прокурорския син от Перник: Пострадалите са го провокирали

На този етап не мислим изобщо за споразумение. Има възможност да водим разговор, но не одобряваме това, че се говори за хулигански подбуди, за да се повдига обвинение за тежко престъпление, което предвижда от две до десет години затвор. При това положение сме ограничени в разговора, който бихме могли да водим за размера на наказанието при споразумение. Това коментира пред медиите адвокат Велин Велинов, защитник на Васил Михайлов, подсъдим за осем престъпления и син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, съобщи novini.bg.

По думите на Велинов инцидентите с Михайлов, по отношение на тримата пострадали, конституирани днес като страни по делото, са били провокирани от тях и са се случили заради „лични търкания“. „Не казвам, че е жертва, но казвам, че е бил провокиран и е имало лични мотиви“, добави още адвокатът.

Прокурор Георги Иванов заяви пред журналисти, че според него не е вариант от обвинението да отпаднат тежките квалификации. Той обясни, че споразумението изисква освен съгласието на подсъдимия и прокурора, така и на частните обвинители, като накрая бъде одобрено от съда. „Споразумението има своите предимства, по този начин всички пострадали ще получат изключително бързо правосъдие, ще бъдат спестени огромни разходи за държава. Аз, евентуално, бих се съгласих на споразумение, но зависи от параметрите му, такова обаче не е обсъждано към момента“, каза Иванов.

Днес Софийският районен съд проведе разпоредително заседание по делото срещу Васил Михайлов. Според съдебния състав по делото няма нарушения, които да бъдат пречка процесът да започне по същество и насрочи следващото заседание за 7 април. По делото бяха конституирани като страни трима пострадали. Определението на съда може да се обжалва.

Още новини

Back to top button