Микроблейдинг
Криминални Новини

Агресивен пловдивчанин бие майка си в аптека, плаши я с убийство (Видео)

Пловдивчанин с психични отклонения тормози майка си и целия персонал в аптеката, в която тя работи. Ужасът продължава години наред, но в последни дни е ескалирал до краен предел, пише „Марица“.

Нели работи в аптека в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Синът й често я навестява, за да иска пари. Понякога се случва да дойде и два пъти. Този тормоз датира години назад, но през тази година придобива уродливи измерения. Съвсем наскоро синът нахлул в аптеката, след което започнал да я налага. Излизайки пък бута стелажи и хвърля.

Агресията му плаши както майка му, така и нейните колеги – управителят на аптеката и другите от персонала.

Преди броени часове пък майката получила съобщения на телефона от него, в които той твърди, че ще убие колегите ѝ, а нея ще я довърши последна.

„Не идва всеки ден. Когато има пари – го няма. Когато няма, тогава може и два пъти да дойде. Тормозът е и вкъщи. Живея на седмия етаж, защитена съм с масивна желязна врата. Но той звъни на домофона и не спира“, обясни майката.

Срещу насилника многократно са подавани сигнали в полицията. Стига се до задържане за 24 часа, след което отново вилнее на свобода. Бил е задържан и за престой в Психото, но след броени дни е на свобода. Майката Нели е издействала неведнъж ограничителни заповеди срещу сина си, но той въобще не се съобразява с тях и ги нарушава.

Освен че упражнява редовно насилие над майка си, той нанася щети и върху аптеката – вътре хвърля и чупи, а навън пък дере с ключ стъклата.

„Не знаем в кой момент ще реши да изпълни заканата си за убийство, кога ще дойде пак и този път ще нахлуе въоръжен. Това е постоянен стрес и психически тормоз“, оплакват се фармацевтите.

[embedded content]

Те се страхуват за живота си и оприличават ситуацията с тази като при психолога Ив, който беше убит от съседа си след заплахи.

„Проблемът е много сериозен. Като че ли цялата държава няма механизъм за реакция и контрол в подобни ситуации. Има нещо сбъркано. И като се случи фаталното – тогава се коментира 3 дни и всичко приключва, до следващия път“, смятат служителите на пловдивската аптека.

Те разказаха, че през декември насилникът пък потрошил кола с арматура. От полицията са получили уверение, че ще бъде задържан, но се опасяват, че след изтичането на 24 часа отново ще се стигне до същото.

Още новини

Back to top button