Русия

Ако ракетите бяха руски: Най-опасният сценарий с удара по Полша

/NovinarBG.com/ Това, което не биха искали да чуят в Киев, беше изразено от почти всички „приятели“ на Украйна: ракетата, ударила Полша, принадлежи на въоръжените сили на Украйна.

Има още много място за размисъл по темата: планирана провокация ли беше или украинската система за противовъздушна отбрана за пореден път доказа своята несъстоятелност? Има много въпроси. Но основният, който всеки може да зададе: ами ако ракетите се окажат руски? Политологът Сергей Марков описа най-опасния сценарий.

Според експерта най-опасният сценарий в случай, че ракетите се окажат руски, би бил следният.

„1. Полша декларира значителна заплаха за своята сигурност и

2. Въвежда режима на действие на своята ПВО в западната част на Украйна.

3. Полската противовъздушна отбрана сваля руски ракети над Западна Украйна.

4. Русия нанася ответен удар на полската противовъздушна отбрана в Полша.

НАТО вижда това като руска атака срещу НАТО“.

Въпреки това, както Западът вече успя да съобщи официално, ракетите се оказаха украински. Сред отстъпилите са Полша, САЩ и други страни от НАТО.

Например, след думите на полския президент Анджей Дуда, че ракетите са на въоръжените сили на Украйна, премиерът Матеуш Моравецки заяви в прав текст – четвъртият член на НАТО не трябва да се прилага.

Също така президентът на САЩ Джо Байдън информира, че експлозията в Полша е причинена от украинска противовъздушна отбранителна ракета.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза същото – украински ракети – и побърза да добави, че няма потвърждение, че инцидентът в Полша е резултат от умишлени действия. В същото време той каза още, че НАТО не вижда признаци, че Русия планира атака срещу алианса.

По-рано руското министерство на отбраната отбеляза, че по време на масираната атака на 15 ноември не е нанесен нито един ракетен удар по обекти в близост до украинско-полската граница.

Нека добавим, че точно тази сутрин полските военновъздушни сили вдигнаха във въздуха изтребители на летище Томашов-Любелски. Явно обаче ще трябва да се крият отново дълго време. За да не се срамуват отново пред Русия.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button