Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Александър Симов заговори за зловеща прокоба срещу БСП, закани се да…

Възможно е да сме пети на изборите, но може и да поднесем изненада. Преживяваме криза, но тя се дължи не само на грешки на БСП, но и на структурираните атаки в гърба. За разлика от другите, БСП има конкретни неща, които ще представи пред избирателите по време на предизборната кампания, каза пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.

„Ситуацията с паметника на Съветската армия е титанична глупост от страна на псевдодясното мнозинство в СОС.

Очевидно БСП има мисия да отстоява историческата истина и да се противопоставя на коалицията на разрушението.

„Демократична България“ и ГЕРБ уж са алтернативи едни на други, но като става дума да рушат или местят паметник, стават политически талибани и се оказва, че нямат проблем да са в политически съюз. 

Аргументът, че паметникът символизира историческа лъжа, е безумен. И искат да сложат табела с още по-голяма лъжа – че това е паметник на окупационна армия. Опитват се да изличат един простичък факт, в България е имало фашизъм, а той беше победен“, смята той. 

Според него няма такова нещо като предоставяне на оръжия за Украйна преди официалното разрешение на парламента. „Тази интрига беше хвърлена като кал към БСП, но вече излизаме от това. Тази информация ни нанесе щети. Влизането ни в управлението направи разликата. И до ден-днешен няма документи за фактология, а само интриги.

Няма да се изпълни зловещата прокоба БСП да не мине 4%-ната бариера. Лидерът на БСП получи подкрепата на Конгреса. В БСП никога не са махани инакомислещи хора“, категоричен бе той. 

По думите му, ако машини тръгнат да местят паметника, мнозина ще се самоорганизират, за да запазят монумента.

„Смятам, че в България трябва да се развяват български флагове, но живеем в свободна държава. Аз лично мисля, че в центъра на София няма място и за знамената на батальона „Азов“, но градското дясно ги развява. Кое е по-зле – да имаш руско знаме или флаг на неонацисти? Мисля, че второто“, коментира Симов. 

Още новини

Back to top button