Микроблейдинг
Русия

Америка даде зелена светлина на Киев: Сега под заплаха е всяко кътче на Русия

/NovinarBG.com/ Америка даде зелена светлина на Киев. Получили мълчаливото съгласие на Запада, въоръжените сили на Украйна теоретично могат да атакуват всеки руски регион. Не само освободените територии, но Крим или Брянска област. Сега всяко кътче на Русия е под заплаха, предупреди Владимир Василиев.

На 2 март в района на Брянск е извършен циничен саботаж на въоръжените сили на Украйна, жертвите на който са цивилни. Бойците на Киев също откриха огън по дете, но 10-годишното учениче оцеля, припомни Елена Афонина, водеща на канала „Цариград“, в предаването „Ние сме в течение“.

Тази терористична атака беше предшествана от атаки с дронове, които напоследък станаха редовни. Пристигания бяха отбелязани в Република Адигея, Белгородска област, Краснодарска територия, Московска област и не само.

Най-често на прицел става дори не военната инфраструктура на Русия, а граждански обекти. Въпреки това Западът мълчи, затваряйки си очите за престъпните действия на контролирания от Киев режим.

Причината за такава реакция на Вашингтон и Брюксел в ефира на предаването разкри главният изследовател на Института на САЩ и Канада, доктор на икономическите науки Владимир Василиев.

Доц. Валентин Вацев, проф. Л. Георгиев и Зорница Илиева – с геополитически десант в Ловеч на 9.03.2023 г./Четвъртък/

Време е да погребем старите илюзии

Събеседникът на „Първи руски“ заяви, че сега е моментът най-накрая да разберем: САЩ и техните западни съюзници водят срещу нас истинска война.

„И няма да се изненадам, ако в крайна сметка открием американска следа в тези терористични атаки. Мисля, че Вашингтон полага някакви усилия за планиране и може би дори действа като режисьор на тези събития, така да се каже“, – подчерта Василиев.

Затова Русия няма да чака никаква реакция от Запада на следващото престъпление на Киев. Експертът добави, че това странно мълчание на американските власти може да съдържа скрит намек към ръководството на Украйна:

„Липсата на реакция е форма на провокиране на подобни действия в бъдеще. Ако терористичната атака беше осъдена в Съединените щати, можеше да се разбере, че те са дали зелена светлина на въоръжените сили на Украйна: те казват, добре, момчета, веселете се и това е достатъчно“.

„Но това не е така и оттук следва, че трагичният епизод в Брянска област може да се окаже само предзнаменование за някакви по-масови провокации“, каза експертът.

Киев получи картбланш

Експертът посочи показателно изявление на заместник-ръководителя на Държавния департамент Виктория Нюланд, направено в началото на 2023 г. Тя повдигна въпроса за легитимността на украинските удари по Крим и открито намекна, че Вашингтон не е против подобни атаки, тъй като смята полуострова за уж част от незалежната.

И съдейки по радикалните изявления от Киев, украинските власти са готови да присвоят и много други руски територии. Това означава, че обхватът на обстрела и саботажа на въоръжените сили на Украйна може лесно да се разшири с мълчаливото съгласие на САЩ.

Каква е разликата между Брянска област или някои други региони на Русия с Крим? Единствено, че в някои от тях има малко по-суров климат. Киевският режим пренаписва нашата география днес, претендирайки за изконно руски територии.

„Вероятно там вече са изготвени нови карти, за да се обяви по-късно, че определени субекти на Русия, както се оказа, са исторически украински земи“, – подчерта събеседникът на Цариград.

Време е да действате строго

В такава ситуация Москва няма друг избор, освен да предприеме по-решителни стъпки, убеден е Василев. Украинските власти трябва да разберат завинаги, че Русия няма да толерира стрелбата по деца.

„Трябва да се вземат адекватни или дори бих ги нарекъл асиметрични мерки за въздействие. Необходимо е да се покаже на враговете, че, да им се каже на тяхмомчета, играхте твърде много“, – отбеляза политологът.

Необходимо е абсолютно ясно да се изяснят на украинските неонацисти всички възможни последствия, които може да носи повторение на подобен саботаж. В противен случай тези излети само ще се разрастват.

Важно е да не забравяме, че мудната реакция на страната, която е била подложена на агресия или нападение, също е форма на стимулиране и насърчаване на същите провокации в бъдеще, обобщи експертът.

Повече за новите заплахи от Украйна и Запада вижте във видеоверсията на предаването „Наясно сме“.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и конкретно за 11 МИР Ловеч с водач на листата Румен Вълов Петков – доктор по философия, главен редактор на ‘Поглед.Инфо’ и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите приятели в Ловеч и София кого да подкрепят!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button