Микроблейдинг
Русия

Американците не се справиха с руския въпрос

/NovinarBG.com/ Основният въпрос, който СВО зададе на Америка, е какво не е наред с тези руснаци? Защо технологиите, които от десетилетия успешно разрушаваха правителствата по света, не работят срещу тях?

През годината, която измина от началото на украинския конфликт, всички специални средства вече са използвани срещу нас – и то неведнъж. Например средствата на икономическата и социална война, целенасочено настроени точно срещу милиони руснаци. Те се опитаха да ни фалират, като сринат рублата и ни лишиха от свободата на движение по света. Забраниха ни да използваме банкови карти в чужбина и да летим със самолети, не ни даваха визи, опитваха се да ни отнемат всичко, до което стигнат.

В същото време течеха „психически“ атаки, опитваха се да уплашат хората. Отначало те се уплашиха от – сега е смешно да си спомняме – оттеглянето на „Макдоналдс“ и магазините за дрехи. След това в непрекъснат поток потекоха дивите измислици за руската армия, а след това заплахи за залавяне, затвор и осъждане на всички.

Руснаците бяха отменени на Запад, руснаците бяха опозорени и засрамени в, така да се каже, влиятелните и донякъде дори интелектуалните световни медии. И паралелно с това се чуваше медийно пищене от висините на американския политически Олимп, доста тежки заплахи за „бомбардиране на Москва“, убийство на Путин, победа и разчленяване – извинете, „деколонизиране“ – когато Русия падне. Напоследък американците като цяло тръгнаха да размахват темата дали да не прехвърлят ядрени оръжия на Украйна?

И всичко това ние, изненадващо, го издържахме. Оцеляхме в Украйна и отново продължихме напред. Но най-важното е, че се сплотихме по начин, който беше невъзможен за възприемане преди. Това е основното поражение на нашите стратегически противници. Днес те отново са принудени да си блъскат главата около руския въпрос.

Вашингтон обича и знае как да сменя правителствата по света. Това в никакъв случай не се отнася само до провалени държави като Хаити или Украйна. Какво беше май 1968 г. във Франция освен радикална промяна на курса, която скоро доведе до оставката на генерал Дьо Гол, последният истински национален лидер на страната? Типична „цветна революция“, бихме казали днес.

Поредица от подобни катаклизми в началото на 80-те и 90-те години позволи на Вашингтон да подчини всички страни от Варшавския договор. Трудно е да си представим днес германски канцлер, който да поеме върховната власт в страната без одобрението на Белия дом. И да не говорим за онези нещастни територии – няма да ги назоваваме, за да не ги обидим – където американският посланик всъщност управлява.

Въз основа на опита на водещи други страни, американците съвсем логично – за себе си – изчислиха: сега ще удушим руската икономика със санкции, ще дадем на украинците оръжия, ще сплашим руснаците с война с НАТО и в същото време ще им изпратим прозрачни сигнали според наръчниците за обучение на Хитлер: ние, видите ли, не се борим срещу народа, а с режима, нека разрушим режима, да поставим нашия малък човек на власт и всичко отново ще бъде „като при баба“.

Всичко това беше направено и казано съвсем открито. — „Рус, предай се!“, се втурна от всички западни медии. Американският режим с нетърпение очакваше да започнат бунтове в Русия и държавата да се разпадне под вълна от проблеми.

Трудно е в днешния свят да си представим страна, която при такъв натиск да устои и да се спаси. Но Русия, както казват нашите треньори, „ги тръшна на земята“. Успяхме да спечелим първия кръг от световната конфронтация.

И сега нашите опоненти започнаха да осъзнават: може би не става дума за Путин, а може би за този упорит и неразбираем народ, който населява една седма от земята?

„Путин успя да разшири социалния си договор с народа“, скърби днес „Форин Афеърс“. Да, това не е Путин, вие успяхте, драги наши стратегически противници! Вие бяхте тези, който не можахте да скриете омразата си, вие бяхте онези, който крещяха на всеки ъгъл как мечтаете да ни победите и унищожите. Отлично разбирахме какво ни очаква в случай на поражение. Благодарим ви много, сега определено ще трябва да спечелим. Нашият сложен и противоречив народ – въпреки всичките си вътрешни различия – днес се обедини в името на победата.

Какво им е на руснаците? Защо не се страхуват от САЩ, като германците или японците, защо не се молят за „града на хълма“, защо не ги засяга американското обучение? Пълна мистерия. „Това е ребус, обвит в мистерия, обвит в загадка“, каза за страната ни Уинстън Чърчил, който не обича много Русия. Не трябва да се трогвате от красивата му фраза – това е просто начин за обезличаване. Тъй като руснаците са толкова „неразбираеми“, следователно, те могат да бъдат убити, това е всичко, което означава това за нашите „партньори“.

Всъщност партньорите се страхуват наистина да разрешат нашата загадка. Защото ще трябва да признаят очевидното – точно както днес за нас мислят милиарди хора на Земята. Това са всички онези хора и народи, на които хегемонията на Вашингтон им е категорично омръзнала. Тези хора живеят в Русия, Украйна и Европа, да не говорим за глобалния Юг и Изток. Има такива хора – десетки милиони хора – в самите САЩ.

Всички те искат да решат проблемите си сами – без да се обръщат назад към Вашингтон – да изберат собствените си лидери, да определят собствената си съдба. На тях им е писнало от местния дневен ред с неговия упадъчен култ към извращение, болест и смърт.

Днес в света симпатизират на Русия, защото ние първи се втурнахме в битката с американския левиатан, яростно защитавайки своята независимост, своя суверенитет, своето право на свободен живот в свободна страна. Руското изкуство е известно с авангардните си търсения. Днес всички ние сме авангардни: Русия е пред останалите в борбата срещу умиращата хегемония на САЩ. Да си руснак е модерно, готино е, това е стилът на утрешния ден.

Планирайки да ни унищожи, Вашингтон ни сплоти и ни направи по-силни. Никога през последните тридесет години не сме разбирали мисията си в този свят толкова ясно.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button