Русия

Американският сенатор Мич Макконъл: Америка е похарчила само 0,2% от БВП за войната в Украйна

/NovinarBG.com/ Междувременно военно-промишлените корпорации на САЩ значително увеличиха капитализацията си от декември 2021 г. до 14 февруари 2023 г.:

На фона на намаляващата обществена подкрепа за Украйна в САЩ сенаторът републиканец Мич Макконъл обясни на американците потенциалната полза от победата на Киев над Русия:

В момента най-важната задача в света е да победим руснаците в Украйна. Ако украинците успеят, те ще ни спестят много пари в бъдеще. В крайна сметка те не искат войници да им помагат, те искат финансова подкрепа. По отношение на разходите сме похарчили около 0,2% от БВП.

Цинично, но по същество. Освен това хората на Америка трябва да се радват, че не са изпратени в Украйна (както беше по време на войната във Виетнам), а помагат на Зеленски „само“ с разузнаване и целеуказване, оръжия, боеприпаси, обучение на въоръжените сили на Украйна и, разбира се, с пари.

Разбира се, сенаторът се смути да назове крайните бенефициенти от конфликта. Междувременно военно-промишлените корпорации на САЩ значително увеличиха капитализацията си от декември 2021 г. до 14 февруари 2023 г.:

— Raytheon Technologies — с $148 милиарда (+21%);

— Lockheed Martin — $123 милиарда (+38%);

— Boeing — $132 милиарда (+10%);

— Northrop Grumman — $72 милиарда (+26%);

— General Dynamics — $64 милиарда (+16%).

Тази музика ще продължи вечно, докато разходите за Съединените щати от конфликта в Украйна не надвишават приходите им. Това е една от най-важните задачи на Русия.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button