Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
Анкети

(АНКЕТА) За или Против дупченето за шистов газ ? – Гласувайте в сайта, за да бъде отчетен вашия отговор !

За или Против дупченето за шистов газ ?

 

Търсенето на енергия в Европа изисква търсене на нови и сигурни източници на енергия. Шистовият газ наскоро привлече вниманието като възможна алтернатива, но дали рисковете от извличането му надвишават потенциалните ползи?

 

Тази седмица комисията по околна среда на ЕП проведе семинар, на който експерти представиха своите аргументи за и против.

Минната технология включва използване на големи количества вода за разбиване на скали под земята и извличане на освободения газ с помощта на химикали.

Опитът от САЩ, където методът се използва повече от 40 години, показва, че съществува риск от замърсяване на подпочвените води.

Робърт Б. Джаксън от университета Дюк посочи по време на семинара, че отпадъчните води имат високи концентрации на соли (повече от морската вода) и химикали, които са опасни за живота на растенията; въпреки това може да се използва повторно за възстановяване на газ.

 

 

Това е само откъс, който показва малка част от проучване за Шистов газ в световен мащаб.
Ние от Новинар се интересуваме от Вашето мнение, защото шистовия газ е изключително вреден за природата (според научни изследвания) и съответно ще доведе до много сериозни последици, както за земеделските почви и райони, така и за животинския свят, който обитава
нашите земи.

В социалните мрежи групите за подкрепа на добив на Шистов Газ са няколко, далеч по-голям е броя на групите и хората, които категорично не желаят в България да се проучва и добива шистов газ.

 

В настоящата анкета може да вземе участие всеки, който желае.
Ние не записваме ваши лични данни и имате възможност да отговорите напълно свободно.
Възможност има за избор на един отговор, като след направения избор, нямате право на корекция.

За или Против дупченето за шистов газ ?  

Изключително важен въпрос, който може да бъде зададен и по друг начин: „за или против околната среда в ползва на енергетиката ? “

 

Разбира се, че икономиката на страната е изключително важна и трябва да се отнасяме с внимание към нея, но не е ли прекалено решението за „дупчене“ за шистов газ ?
Готово ли сме да понесем последиците върху околната среда и заслужават ли си те, за сметка на парите, които ще получи страната ни от Шистов газ

 

Благодарим на всички наши читатели за участието в анкетата.

 

ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА ТУК 

 

>>> ЛИНК КЪМ АНКЕТАТА <<<

 

Още новини

Back to top button