Микроблейдинг
Криминални Новини

Арестуван по делото „Чората“ осъди Темида за 5 бона

Борис Механджийски, който е един от петимата полицаи, признати за виновни за смъртта на Ангел Димитров-Чората, осъди прокуратурата да му плати 5000 лева обезщетение, защото е лежал 8 месеца в затвора.

Пред „Телеграф” Механджийски, който в момента е зам.-кмет на община Благоевград, категорично заяви, че ще обжалва съдебното решение. Още през 2014 г. той предявил в Софийския градски съд (СГС) искове срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ), с които настоява за обезщетение от 70 000 лева за неимуществени вреди и още 76 000 лева за имуществени вреди. След окончателното приключване на делото през 2021 година бившият полицай възобновил иска си.

„Само частично са уважили иска ми. Присъдената сума от 5000 лева е несъразмерна с преживяното от мен и вкарването ми за осем месеца в затвора заедно с другите колеги. Тези пари са само за неимуществени вреди, а за имуществени вреди сумата е нула лева. А аз бях управител на банка, преди да ме вкарат в затвора. Лишен съм от доходи за този период от време. Съдът хем признава, че неправилно съм бил в затвора и по този начин съм ощетен, хем ми присъжда само 5000 лева”, каза Механджийски, който ще обжалва решението пред Апелативния съд.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button