Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Асен Василев издаде тайния ход Лена, осветли схемата на ПП и ДБ за правителство

Гледахме кой колко гласа е получил на последните избори и след това всяка формация си излъчи нейните кандидати. Всичко беше на база на последната дума на избирателите – така си направихме листите. 

Това заяви в ефира на БНТ съпредседателят на ПП и бивш финансов министър Асен Василев. 

„В момента 6 партии трябва да влезем в една обща листа.

Нормално е да има искри и недоволни. Мисля, че добре конструирахме всичко, а ще видим дали съм прав, според това, което кажат избирателите“, добави той. 

Василев бе помолен да коментира завръщането на Лена Бориславова в политиката.

„Общата преценка на нас и ДБ е, че Лена Бориславова ще помогне за каузата. Това, което стана в края на последния парламент – Законът срещу насилието срещу жени и т.н., мисля че е важно, ако има жени, които са готови да се борят въпреки помията, която се изсипва върху всички в политиката“, отвърна той.

Василев отрече да събира съмишленици срещу ГЕРБ.

„Всички над 50 неправителствени организации и хора с каузи, които са ни подкрепили, сме се обединили около това да направим така, че българите да живеят като европейци“, заяви той. 

„Обединението ни е с цел да зададем ясна посока накъде да върви страната. В последните 4-5, а може би и повече години, тази посока се загуби. Ние имаме ясна посока – еврозоната и Шенген“, заяви той. 

„Шенген е всеки, който изнася към Европа или внася от нея – между един, два, три дни камионите стоят по границите. Това ни удря по джоба, а с Шенген ще отпадне“, добави още бившият финансов министър. 

Василев издаде, че ПП и ДБ вече се готвят да предложат правителство на малцинството. „Да, няма да правим коалиции. Няма вариант за кабинет с ГЕРБ“, категоричен бе той.

Още новини

Back to top button