Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

Асоциация настоява: Ицо Хазарта да каже коя социологическа агенция е искала пари

Кадър Ицо Хазарта, ФБ

Искат признание от Ицо Хазарта. 

Настояваме Христо Петров и ръководството на „Продължаваме промяната“ в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да назоват публично агенцията, която на миналите избори е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре на партия в проучване преди изборите, това се казва в писмо до медиите на Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение“ (BAMOR), пише dnevnik.bg.

Бившият депутат, настоящ кандидат за народен представител и рап певец каза по „Нова телевизия“ в неделя, че на партията са искани пари, за да им дадат по-висок прогнозен резултат преди предишните парламентарни избори.

Изказването му беше в отговор на въпрос как си обяснява спадът в подкрепа на „Продължаваме промяната“ според последните проучвания.

„Подобни без адресни коментари не само вредят на работата на онези агенции и анкетьори, които добросъвестно и според професионалните стандарти извършват социологически проучвания, но и чрез създаването на недоверие към всички поддържат корупционна среда, срещу която ПП декларира, че се бори“, се казва в позиция.

От BAMOR изразяват съжаление, че подобни атаки се случват в дните на национална предизборна кампания, когато резултатите от социологически проучвания имат още по-висока информационна стойност за обществото.

Още новини

Back to top button