Микроблейдинг
Криминални Новини

Авер на Митьо Очите е шефът на каналджиите от Локорско

Приятел на несебърския кримигерой Димитър Желязков – Митьо Очите е лидерът на бандата каналджии, които погубиха 18-те бежанци край софийското село Локорско, пише в.„Телеграф“.

Става дума за сочения от прокуратурата за тартор на престъпната група Виктор Кузмов. Той до неотдавна бе собственик на любимото на бургаския ъндърграунд заведение „Кашмир“. Един от най-честите му гости в бара със съмнителна репутация бил тъкмо Митьо Очите, твърдят бургазлии.

Според запознати несебърлията често идвал в заведението на бул. „Стефан Стамболов“ в морския град с бронирана GL класа, чийто шофьор е личният му телохранител – Никола Маринов-Кольо Магарето.

Кузмов притежава 7 фирми на свое име с предмет на дейност – в Бургас, Несебър и Асеновград, предимно в сферата на транспорта, показа проверка в Търговския регистър.

Според прокуратурата именно той е тарторът на канала и мозъкът на цялата схема.

По данни на разследването поне два пъти месечно негов камион с тайник е пътувал от Бургас към границата със Сърбия.

Със сърбите контактували през приложението „Телеграм“. По оперативни данни именно те са дали и идеята за тайниците зад дървен материал.

52-годишният Кузмов има богато криминално досие, регистриран е в полицията още през 1997 г., а преди година е лежал в затвора 5 месеца за каналджийство. Другият основен играч в схемата е забегналият в Гърция Валентин Христов. Той се свърза с медии в Бургас и съобщи, че няма нищо общо.

Занимавал се с бизнес с недвижими имоти и петрол. Мъжът обясни, че не е избягал, а се прибира към България и ще се предаде доброволно. В следобедните часове в неделя Христов бе заловен в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“ и се очаква да бъде екстрадиран у нас.

Тайникът в камиона ковчег е бил направен в Каблешково от Атанас Атанасов и Тачо Тачев в сервиза им в града. По документи камионът се водел на Тачо, а последният му шофьор е Атанас.

Превозът на един човек е струвал между 5000 и 7000 евро, които са се изплащали по схемата “Хавала” в магазини и обменни бюра в Турция.

Шофьорите получавали по около 1000 евро, а останалите пари прибирал Кузмов. Не е ясно дали ги е делял със сърбите, или те са получавали отделен хонорар по пътя към Западна Европа. Кузмов, Атанасов, Тачев и аверите им с инициали П.Я. и Х.Д, се изправят днес пред Софийския градски съд.

Прокуратурата ще иска постоянното им задържане под стража.

Още новини

Back to top button