Криминални Новини

Баба яхна такси до Русе, за да даде 9 бона на „ало“ измамници

Крупна телефонна измама по схемата «съдействие на полицията», разследват служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Потърпевшата е 84-годишна жена от железничарския град, съобщи МВР – Велико Търново.

В продължание на два дни, в периода 12-14 април, тя е държана в заблуждение от непознат, представил се за служител на МВР, че ще бъде обект на телофнна измама и трябва да предаде спестяванията си за съхранение в полицията.

Възрастната жена е изтеглила 9000 лв. от банковата си сметка и на два пъти ги оставяла на различни места в Русе, според указанията на «полицая». За целта пътувала с такси до крайдунавския град.

В последствие се усъмнила в думите на непознатия и сигнализирала в РУ – Г. Оряховица. Материалите по случая ще бъдат изпратени по компетентност на Районна прокуратура – Русе.

От ОДМВР – В.Търново отново предупреждават гражданите да бъдат внимателни, да не се доверяват на непознати и да не забравят, че полицията не съхранява пари на граждани. При най-малките съмнения за нередности, търсете съдействие в съответните полицейски управления или на тел. 112.

Още новини

Back to top button