ПОСЛЕДНИ

Баце, отиваш в затвора! Партиите на протеста застават зад Кирил Петков и Асен Василев (иде яко ИЗЧЕГЪРТВАНЕ)

Лошите времена за Бойко Борисов тепърва започват. Партиите на протеста, вместо да се спихнат, взимат глътка въздух с подкрепа за бъдещия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев с идеята да започне тотално изчегъргване на мафията ГЕРБ по всички нива на държавното управление и предаване на Баце на съд.

„Бъдеща коалиция между „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и новия проект на служебните министри е добре звучаща възможност на този етап. Теоретизираме, но това е ок, чудесно“, заяви пред БНТ адвокат Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Според Мая Манолова от обединението, Асен Василев и Кирил Петков са хора с капацитет, които са имали възможност да се докажат в служебното правителство.

„В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще получи мандат за съставяне на правителство.

Ще покажем как се води диалог, как се съставя правителство и как се предлага на всички партньори да го подкрепят“, заяви пред БНТ съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

Атанасов дори посочи потенциален премиер: „Христо Иванов е човек, който има качества да бъде номиниран като предложение за следващ министър-председател на България“.

Самият Христо Иванов също изрази оптимизъм. Според него България е просто в преходен период към едно ново, състояние, в което няма големи и малки партии.

Лидерът на ДБ подкрепи идеята за създаване на нова партия с лидери министрите Кирил Петков и Асен Василев: „Кирил, Асен и техният екип са хора, които са наши съмишленици, ние работим с тях в една посока, подкрепяме ги и в интерес на истината, очакваме само надграждане.

В момента, в който стане ясно, че те излизат на политическия терен, ние ще започнем и този разговор с тях, затова да намерим онази формула, която да намери максимално консолидиране, надграждане и с амбицията за това да трансформираме България на базата на едно сигурно мнозинство“.

narod

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button