Микроблейдинг
Криминални Новини

Бахамата и жена му остават в ареста заради измамите за 530 хил. лв.

Дупничаните Васил Петров – Бахамата, на 47 г., съпругата му Лидия, на 44 г., остават зад решетките, а синът им Димитър, на 21 г., е под домашен арест. Тримата са обвинени за измами за 530 хил. лв.

Районният съд в Благоевград определи мерките за неотклонение на семейството. Синът не е осъждан, бащата е реабилитиран, а майката е с условна присъда за наркотици.

В сряда тримата бяха привлечени към наказателна отговорност за това че от 1 юни 2022 г. до 20 февруари 2023 г. на територията на София, село Марикостиново, Дупница и Сандански, при условията на продължавано престъпление, извършили четири отделни деяния, с цел да набавят за себе си имотна облага. Уговорили се да обещаят на различни граждани, че ще извършат за тях определени задачи: ще им продават леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, да бъдат подхвърлени наркотици в автомобил, ще съдействат за събиране на парични задължения. За това обвиняемите предварително получавали различни суми, без да изпълняват поетите ангажименти. Така причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до осем години и конфискация на половината от имуществото.

Още новини

Back to top button