ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Балабанов побесня заради лицемерието на Христо Иванов и Асен Василев

„Те предлагат проектокабинет на малцинството без да е връчен първия мандат, изпълнявайки поръчката на този, когото арестуваха“ – така депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов коментира в ефира на БНТ ходовете на бившите си партньори от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“.

Според него не може да се предлага Асен Василев да бъде финансов министър, тъй като той е виновник за това държавата да е във финансов колапс.

Другото лицемерно според него е Христо Иванов да предлага кабинет на малцинството, след като преди година и половина го е наричал „котка в чувал“.

Балабанов обясни, че в този парламент ИТН ще бъде гарант за работата му и контрол за това хората да знаят какво се случва вътре.

Той призова за разум и „телевизионният театър“ да приключи.

„Всички институции са оставени без контрол, без председатели“, коментира той и осъди и експлозията до колата, в която е пътувал главният прокурор Иван Гешев.

„Дали главният прокурор се казва Иван Гешев или Иван Иванов няма значение. Тук беше ударена важна държавна институция. Я си представете, че утре някой друг си позволи подобен акт срещу парламента или президентството“, каза депутатът. И обясни, че е можело да има косвени жертви в лицето на децата на Гешев.

Най-важното за нас е този парламент да има достатъчно време и да работи, за да може най-важните неща да се случат, каза той, и изреди – съдебна реформа, ограничаване на правата на главния прокурор, Шенген.

Той препотвърди партийната готовност да се вземе третия мандат.

Ние в момента нямаме отношение по състава на кабинета. Това е отговорност на първата политическа сила, каза той. Обясни, че е много важна личността на премиера, когото ще изпратят от ГЕРБ-СДС, за да вземе проучвателния мандат от президента Румен Радев.

„Експертите станаха популярни благодарение на нас и тази дума стана популярна благодарение на нас“, каза той и си спомни, как когато ИТН са влизали в политиката са се съмнявали, че те могат да предложат способни експерти.

Не сме се отказали, напротив, даже един от законопроектите, които сме подготвили е за промяна на закона за референдумите, каза той. В текстът стои по-дълъг срок за събиране на подписи, а броят им е занижен. Направи и сравнение с Швейцария, където били нужни 100 000 подписа за срок от 6 месеца.

Той увери, че в разговорите си с ГЕРБ утре ИТН ще постави и този въпрос.

Още новини

Back to top button