ОБЩЕСТВОУ Нас

Бащата на изчезналия Сашко обяви огромна парична награда за откриването му и разкри може ли майката да е замесена

Първо исках да благодаря на всички структури на МВР, на доброволци, на всички хора. Благодарен съм на всички, които продължават да търсят Сашо. От 2 дни разговарям с всички, времето напредва, аз съм отчаян. Искам да обявя награда от 100 000 лв.

Това заяви бащата на безследно изчезналия Александър от Перник.

„Обявявам награда от 100 000 лв. за този, който намери Сашко и го доведе или ако той е в някакво безпомощно състояние, посочи поне мястото, на което може да бъде открит. Не говорим за някой, който ни се обажда по телефона, а за някой, който го намери и ни го доведе. Сега няма да мислим парите. Човекът е важен. Вижте, не искам да говорим какво влиза в тая сума. Важното е да намерим детето, разбирате ли“, апелира той. 

Журналистите попитаха къде е майката и дали има възможност да е замесена. 

„Всеки човек отговаря сам за себе си. Разведен съм преди три години. Сега такъв е повода. Проверяват се различни версии, но все пак трябва да се обърнете към ръководителите на операцията и прокуратурата, защото аз съм просто един родител. Аз нали преди някъде казах, че имам чувство като баща, че е отвлечен. Той е добре с ориентацията и е в добро физическо състояние, дори в София знае къде е неговото магазинче в мола. Няма да се загуби в парка. Няма да избяга. Защо не е избягал в парка? Има някаква друга причина. Никой не ме е заплашвал“, разкри той.  

„Той говори, но ползва по-кратки думички и изречения. В „Еконт“ сигурно камерата ни е хванала, после камерата над училището и Профилакториума има камера, която ни хваща. Имаме различни маршрути, защото той има нужда от разходка и си ги редуваме. Тъй като в училище повече се разсейваше, а придружаващата го много добре работи с него. Говоря за частните специалисти. Тя много добре работи с него и може да умножава, събира, изважда, да чете и да пише. Когато имаше компютри си пускаше Gummy bear. Беше разсеян, но с частните експерти работеше по-добре. Той ходи и при логопеди, частни учители. Информирали сме г-жа Даскалова“, разказа още бащата на Сашко.

Той заяви, че като всеки човек има приятели и врагове Всеки човек има приятели и врагове, но не мога да кажа, че съм имал някой, който се е заканвал с него. 

„Той може да не приема храна и вода и тази мисъл ме убива. Съжалявам, че прибързано обявявам това, но нямаме време. Времето тече и трябва да сенаправи нещо. Не мога да говоря повече, защото съм много притеснен и не издържам. Не издържам, разбирате ли? Вече не издържам“, каза бащата. 

Той е абсолютно уверен, че бившата му жена не е замесена в изчезването на детето. 

„Сигурен съм. 10 години ми е била жена и я познавам“, завърши Александър Цветанов.  

Още новини

Back to top button