Криминални Новини

Бащата на Съвестин: Сашко е твърде голям да е отвлечен за органи или осиновяване

Покрай драмата със Сашко се свързахме с Тодор Деянов, баща на отвлечения на 6 май 1997 г. 7-годишен Съвестин Деянов, който не е открит и до ден днешен. Случаят и тогава трогна хората, но държавата не направи нищо да помогне на родителя. 25 години по-късно бащата не е загубил надежда сина му сам да го намери.

– Какво ти е мнението за драмата със Сашко, предвид това, което се случи с теб преди години, няма как да не я следиш с интерес?

– Има три хипотези, които можем да обсъждаме. Щастливата развръзка би била майка му да го е отвлякла. При другата хипотеза то да оцелее в този студ е трудно. Ако се беше изгубил, щеше сам да потърси храна и вода, каквото и заболяване да има. Това е инстинкт!

– Отвлечен за донор не допускаш, че е?

– О не, това не се е случило. Първо, е много зловещо, второ детето е вече голямо, не е на възрастта на Съвестин, няма как и да е похитено за донори или осиновяване. Тук става дума или за родителско международно отвличане или педофилски глупости. Може и да е нещастен случай, но ако дете е отвлечено за донорство, няма печалба от това нещо. И ти можеш да отидеш в Турция срещу 3000 евро да си дадеш съвсем легално бъбрека. А едно дете трябва да има съвместимост с приемника, не става да се даде така на всеки органа.

– Твърде голям е за осиновяване нали?

– Да, разбира се, че вече е на възраст, на която не е възможно да го дадат на друго семейство, голям е. Някой педофил може да се е изгаврил като го е срещнал в гората и после се е изплашил и не се знае какво е направил.

– Критикуват баща му, че не се държи адекватно, какво е твоето мнение?

– Знам за него, че е инвалид и го е наблюдавал само от колата. Той се е явил на детектор на лъжата, така че може само да гадаем и не трябва да виним човека.

Направи ми впечатление, че работили с екстрасенси, но трябва да знаете, че няма в света открит изчезнал човек с гадатели и хора с извънредни способности. Това са глупости, които по-скоро вредят, вместо да се търси нормално момчето, бавят разследването.

– Ти за Съвестин се отказа тотално или имаш някакви надежди все още да го видиш до теб?

– Не, не съм се отказал изобщо. Просто не се явявам повече пред медиите, защото видях че няма смисъл от това. Държавата ме остави без средства, за да не мога да организирам аз издирването му.

Отказах се от всякакви неща, от които не им пука на никого и не трогнаха никой от тези, които са на власт.

Имам надеждата той сам да се върне, защото такива случаи има и в България. Отвлечени деца разбират че са осиновени и от любопитство започват да си търсят сами родителите.

Той вече е голям, може да намери и информация в нета и да направи собствено разследване и да дойде сам при мен.

Между другото сайта, който го правихме три пъти го хакваха, затова се отказахме да го правим. И тези удари са от службите.

– Значи наистина може да си бил прав преди, когато казваше, че полицаи са отвлекли детето ти?

– Намесени са не само полицаи, но и хора, които печелят покрай тях. Каналите са едни и същи. Както са проститутките, оръжията и наркотиците, трафикът на деца е по същата структура. Замесени са и хора по върховете. Сега се сещам за тази Ружа Игнатова с милиардите левове злоупотреби. Стана ясно, че тя е покривана от много значими за България хора. Всичко е много гнило и затова за хората МВР означава Мутрагенство на вътрешните работи.

Сегашният вътрешен министър ми харесват нещата, които иска да направи, но вижте, че от всички страни му искат оставката! Това случайно ли е? Те не желаят да има действащо МВР.

– МВР работи ли добре по случая със Сашко според теб, питам те, защото има много дискусии по тази тема. Още не е разпитана майката, таткото се явява на детектор късно. Какво е твоето мнение?

– Да, наистина беше много късно за детектор на лъжата, явно вече няма смисъл от него.

На практика почти нищо не се е променило в работата на полицията и от изчезването на Съвестин.

Не са затворили и веднага границите, като детето е можело да бъде изкарано само за половин час в Сърбия. Положителното е, че е използвана термо камера и другото хубаво е, че хората започнаха всички заедно да го търсят, включително и кмета.

Първите 24 часа са най-важни, тогава е времето, в което Сашко можеше да бъде спасен, след това и термокамерите стават излишни. Няма как това дете да е оцеляло в тези студове, така че за мен полицията не си е свършила правилно работата. Едно голямо браво на хората, които се организираха и започнаха да го търсят.

Още новини

Back to top button