Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИСВЯТ

Бащата на валутния борд: Не ви трябва еврото, а без ядрени електроцентрали загивате!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Трябва да правите свободни пазари. Новото правителство много ме тревожи, защото говорят за харчене на много пари. Държавните харчове са двигателят на корупцията.
Вие в България трябва да сте като в Сингапур – държавата да контролира твърдо частниците, за да работят повече за хората, отколкото за себе си.
България е страхотно място, има невероятен климат. Всичко е супер, освен икономическите политики.

Това каза по БТВ бащата на валутния борд проф. Стив Ханке.

Той уточни: Няма начин да се успокоят цените на енергията. Погледнете Германия – маха  въглищата, имат вятърни перки и панели. Там няма постоянен вятър или слънце. Затова Макрон направи обратен завой, като обяви, че ще се строят 28 нови ядрени централи.

Франция е на прав път. И вие трябва да имате атомни централи. Малките централи са правилният път. Малки, автоматизирани и безопасни. Европа е направила много пагубни грешки и глупости, що се касае за енергия. Нещата ще се влошат. Но без ядрени централи сте загубени.

Инфлацията се бави доста след увеличеното предлагане на пари. В глобален мащаб пазарът на имоти е цикличен на 16 години – нагоре или надолу.

Еврозоната бе любима тема на Борисов – да махне валутния борд и да въведе еврото. Промъкна се посред нощ и вкара България в чакалнята. Новото правителство е още по-фанатично  с приемането. Според мен те са заблудени. Валутният борд работи четвърт век. Какво ще ви донесе еврото – повече корупция и инфлация. Какво трябва да се направи – трябва да има преглед на ползите и рисковете.

Ползите от приемане на еврото са по-малко от рисковете. БНБ също трябва да направи преглед на ползите и рисковете от еврото. Академичната общност и тя. И тогава ще разберат, че еврото изобщо не ви трябва.

Трябва дебат относно махането на борда и приемането на еврото. Трябва да се подготви референдум с един въпрос – смятате ли, че сега трябва да влезем в еврозоната. Българското общество ще отговори – по-нататък, заяви проф. Стив Ханке.

И е много прав в това свое заключение. Така мислят българските граждани. Единствените, които искат еврото са богаташите.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button