ОБЩЕСТВО

Безумие! 50 дни майка не може да погребе сина си Виктор, убит в Германия

Близо 50 дни Румяна Александрова не може да погребе сина си Виктор. 39-годишният мъж издъхва в Германия на 19 октомври, а преди светлите коледни празници, вместо семейството да се събере и да празнува заедно, животът на почернената майка от ломското градче Вълчедръм се преобръща.

Виктор отпътува за малко германско градче край Франкфурт в началото на октомври за по-добра и високоплатена работа. Настанен е в общежитие заедно с други българи. На фаталния 19 октомври се спречква с наш сънародник, а инцидентът се оказва фатален за сина на Румяна.

На следващия ден германската полиция задържа извършителя и уведомява българското консулство във Франкфурт на Майн за кончината на Виктор.

„Последва странно и необяснимо 11-дневно мълчание от страна на консулството. Чак на 31 октомври оттам уведомяват нашето МВР по имейл. Външното ни министерство от своя страна уведомява полицията в Лом едва на 7 ноември по обикновена поща, забележете, а не по електронна за информиране на близките. На следващия ден е професионалният празник на полицията, която започва работа по случая чак на 9-и. Униформен служител ми звънна едва на 14 ноември, за да ми каже вестта – близо един месец след кончината на сина ми. А тогава вече бях стигнала Франкфурт, след като научих от други хора“, споделя пред „България Днес“ майката на Виктор.

Източник: Kriminalno.com

Статията Безумие! 50 дни майка не може да погребе сина си Виктор, убит в Германия е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button