НЕВЕРОЯТНИ

Безумни сигнали на спешния телефон регистрират операторите всеки изминал ден

Линейка в Обединеното кралство разкри някои от нелепите обаждания, получени чрез спешния, включително едно, в което член на обществото се оплаква, че е ял твърде много кебап.

Бърза помощ на Уелс призова широката общественост да използва „здрав разум“, когато вика линейка.

Повечето от нас разбират, че линейките са запазени за спешни и животозастрашаващи спешни случаи, но всяка година службите за Спешна помощ в Обединеното кралство трябва да се справят с редица обаждания, които далеч не са сериозни.

От службата споделиха три такива обаждания със Sky News, включително едно от човек, който казва на оператора: „Вчера вечерта ядохме кебап и може би бях хапнал малко повече, отколкото съм свикнал, след това тази сутрин, имах много болезнен стомах.

При друго обаждане операторът попита: „Пациентът буден ли е?“

На което обаждащият се отговори: „Да, аз съм, ръката ми е заклещена във вратата.“

На въпрос дали вратата е заключена, той отговори: „Да“.

Преди да извика: „Мамо! Не, ръката ми е заклещена в шибаната пощенска кутия.“

Трети обаждащ се смята, че е достойно за времето на службите за спешна помощ да попита: „Имам долна протеза, отидох да си изчистя зъбите и не я намерих. Това звучи лудо… но не знам какво друго да направя. Може ли да съм глътнал изкуствените си зъби?“

Сега службата призовава хората да викат линейка само ако наистина имат нужда от такава.

Анди Суинбърн, изпълнителен директор на Paramedicine, каза: „Неподходящите обаждания поставят допълнително напрежение върху и без това пренатоварената услуга.

„Нашата молба към обществеността е да приложите здравия си разум – повечето хора знаят разликата между истинска спешност и нещо, което е неудобно, болезнено или дразнещо, но не и животозастрашаващо.“

Още новини

Back to top button