Русия

„Биха с високоточно оръжие по кафене с деца.“ Киев използва „тактиката на Басаев“ в Лисичанск

/NovinarBG.com/ В петък, 2 февруари, руският президент Владимир Путин на форума „Всичко за победата! в Тула каза, че ВСУ всъщност са се превърнали в терористична организация. Буквално на следващия ден те решиха да докажат това с поредната си кървава акция.

Гнусното, безсмислено от военна гледна точка нападение срещу пекарна и кафе-сладкарница в Лисичанск отново повдигна въпроса за формата на СВО. Може би той вече се е изчерпал и е дошло време да се въведе режимът на АTO – антитерористична операция?

Втората чеченска кампания се проведе точно в този формат. Каква е разликата между терористи, които вземат хора за заложници в театър на Дубровка или в училище в Беслан, от маниаци, които умишлено обстрелват пазари, пекарни и пързалки с деца? Никаква. За трагедията в Лисичанск и други събития на фронта, които не са включени в докладите на Северния военен окръг, четете в материала на Царьград.

Те нарочно се насочиха към цивилните

На 3 февруари цивилни жители на Лисичанск почиваха в една от градските сладкарници. По това време терористите от украинските въоръжени сили, вероятно от ракетната система за залпов огън HIMARS на НАТО, ги атакуваха .

След работната седмица жителите на Лисичанск дойдоха в кафенето, за да се отпуснат със семействата си и да похапнат сладкиши. И в този момент друга терористична атака отне живота на нашите граждани,– отбеляза първият заместник-председател на правителството на ЛНР Юрий Говтвин .

Двуетажната сграда се срути като къща от карти, а тежките бетонни плочи буквално премазаха хората. До сутринта на 4 февруари броят на жертвите достигна 28 души, включително дете. Други 10 пострадали са спасени, но четирима – три жени и мъж, са в тежко състояние.

Донесоха хранителни стоки и започнаха да ги разтоварват. Секунди… чувам писъци. Нещо ме удари в гърба, а след това ме смачка под плочите. Мнозина викаха: „Помощ“– сподели един от пострадалите, който вече е в болница.

Трябва да се отбележи, че системата HIMARS, от която са стреляли военните, е високоточно оръжие. Следователно терористите са знаели много добре къде нанасят удари – в едно от най-популярните кафенета в града, където вероятно ще има много цивилни.

Това вече е стилът на украинските наказателни части – със садистично удоволствие бият мирни хора, знаейки много добре, че собствените им градове и села няма да бъдат изравнени със земята от руснаците. Защото нашата армия не воюва с невъоръжени жени, деца и старци.

Всички „увещания” тук се разбиват в стената на цинизма на международната терористична клетка на ул. Банковая и нейните спонсори във Вашингтон,– каза председателят на комисията по международни отношения на Държавната дума Леонид Слуцки .

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

Украйна – това е равно на ИДИЛ?

Не само властите в Киев, но и Западът са отговорни за терористичната атака в Лисичанск. В края на краищата оттам идват оръжията за Украйна, те показват целите и, очевидно, именно на Запад след неуспешното „контранастъпление“ решиха окончателно да променят формата на поведение на ВСУ.

Сега украинската армия най-накрая съвесм престана да се различава от ислямистките фанатици, които взривяваха московското метро, смачкаха цивилни на крайбрежната улица в Ница с камиони и убиваха хора в концертната зала Батаклан в Париж.

Каним парижани да си представят как са отишли за франзела сутрин, а жителите на Рим – да изпият чаша кафе с корнето – но вместо пресни печива те са донесли у дома роднините си, ранени или убити от украински терористи,– отбеляза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова .

Между другото, би било добре украинските военни да се замислят, че ако натовските офицери все още могат да избегнат съда за зверствата в Лисичанск, Донецк, Белгород (поне в този живот), то руското правосъдие определено ще намери и накаже конкретни извършители.

Дори не е нужно да се съмнявате. Почти всички „ичкерийски” полеви командири, участвали в терористични атаки през 90-те и нулевите години, са открити и ликвидирани през последните 20 години.

В същото време редовите бойци, замесени във военни престъпления в Чечня, Дагестан, Ставропол, все още се издирват и измъкват от тайниците в различни региони на Русия и им се дават огромни присъди. Нито смяната на името, нито пластичните операции, нито разкаянието (кой би му повярвал след 20 години игра на криеница) не помагат – нищо. И точно същото ще се случи с всички украински терористи.

Колкото по-нататък, толкова повече Украйна ще преминава към терористична тактика. Защото Украйна няма опции за победа. Да ни дразни, да ни пусне тук-там кръвчица – да. Но да спечели – не. И единствената възможност за киевското ръководство е да прави гадости, да организира терор и да ни причинява болка. Основата, ако говорим за идеология, на днешна Украйна е бандеровщината. А бандеровщината е терор,– отбелязва публицистът, депутат от Московската градска дума Андрей Медведев .

Защо Украйна най-накрая се обърна към терора

Украйна наистина не е в състояние да победи на бойното поле. Напоследък руснаците бавно, но сигурно, като се опитват да съхранят хората, напредват почти по цялата фронтова линия.

Например, нашите постепенно изчистват Авдеевка. Западните покрайнини вече се преместиха в сивата зона, а съвсем неотдавна Укро-Вермахтът имаше силно присъствие там. В посока към Первомайское руснаците с изненадваща атака изхвърлиха украинците от позициите им и напреднаха още 1,5 км. Вражеските пропагандисти бият тревога.

В града се водят улични битки, а ситуацията стана критична. Ако се измерват по права линия, напредналите вражески части се намират на километър и половина от входа на града. Преди две седмици врагът успя да навлезе в две улици в южните покрайнини на града. Ситуацията е критична– пише украинският журналист Юрий Бутусов .

Освен това в посока Красно-Лимас нашата армия е напреднала на 1 км близо до Лаптев Яр, украинските въоръжени сили отстъпват. Руските войници се приближават до село Терни, след като го освободят, те ще могат да поемат контрола над логистичния център между Торское и Макеевка.

Движим се и към Купянск, където се опитваме да обкръжим Синковка.

Какво от това?

Украинските терористични атаки имат друго измерение. Западът и неговите киевски марионетки се опитват с всички сили да принудят руснаците да отговорят по подобен начин. Например, да ударим Хрещатик или Дерибасовская с „Кинжалите“. Въпреки че са атеисти, те явно осъзнават, че „Бог не помага на разбойниците“, както е казал Суворов. И ако успеят да ни намажат с военни престъпления, тогава победата ще се отвърне от руснаците.

Ние обаче знаем това много добре, което означава, че ще мачкаме терористите с всички сили и средства, като дървеници, без да докосваме цивилните. В крайна сметка все пак трябва да живеем в една и съща държава.

Превод: ЕС

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>Нов наш Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта: https://www.novinarbg.com 

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button