ОБЩЕСТВОУ Нас

Бит като куче дядо от Врачанско умря, без да дочака наказанието за мъчителите си

Бит и ограбен възрастен мъж от врачанско село не дочака справедливост за мъчителите си и почина. Вчера близките и съседите на Димитър Георгиев изпратиха 80-годишният мъж до последния му дом в гробищата на село Бързина.

Местните хора казват, че дядо Димитър си е отишъл от този свят, смазан от насилието, но и от безхаберието на държавата. Приживе полуслепият човек беше казал, че сегашната „България не е България на Ботев и Левски“, пише „Конкурент“.

Припомняме, че на 29 януари тази година двама бандити – мъж и жена, нахлуват в дома на възрастния човек в Бързина, което е част от община Хайредин. Бият го, мъчат го, а накрая си тръгват с 290 лева, купони за хляб и мобилния му телефон.

Полицията бързо влиза в дирите на извършителите – 41-годишна жена и мъж на 48 г. Двамата грабители са задържани, а по-късно и осъдени.

Първо от районния съд в Козлодуй, а преди 10-ина дни присъдата е потвърдена и от врачанските магистрати от окръжния съд.

Мъжът трябва да изтърпи наказанието си зад решетките 3 години 6 месеца, а помагачката му – 2 години и 8 месеца. Странно обаче жената била освободена и била забелязана от хората в Бързина да се разхожда из улиците.

Случайно или не, дядо Димитър починал няколко дни след, като грабителката била забелязана в Бързина. Местните хора признават, че след нападението той се залежавал повече, отпаднал физически и започнал да тлее. Нямал близки, защото не успял да създаде семейство, отказвал социален асистент да му помага, въпреки че бил полусляп.

Хората в селото са на мнение, че нападението от началото на годината е съкратило дните на този свят, които били отредени на Димитър Георгиев. И помнят думите му за това, че днешната „България не е България на Ботев и Левски“, които звучат като присъда към силните на деня…

Още новини

Back to top button