Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Бивш министър на Борисов разкри какъв ход ще предприеме ГЕРБ след изборите

Ще предложим експертен кабинет, с търсенето на подкрепа за такъв вид кабинет, защото за България отиването на едни нови избори есента с местните избори е страхотна компликация. Това заяви пред БНТ Росен Желязков от ГЕРБ.

Според него „Продължаваме Промяната“ нямат структури по места и инертността на едни парламентарни избори помага и при местните.

„Толкова се умориха хората от това да правят избор, че нищо хубаво вече няма в иначе единствения демократичен подход в една нормална правова държава.

Да си позволим още един период с приемане на закони на килограм, без да има ясна визия, би било трудно поносимо за хората“, добави Желязков.

Росен Желязков коментира евентуална процедура по импийчмънт на президента така: „За да се реализира такава процедура, трябва да има едно от две основания – нарушение на Конституцията или държавна измяна“.

„В случая ние нямаме действие или бездействие, което може да се квалифицира в една от тези две хипотези, трябва да има и действащ парламент“, допълни Росен Желязков.

Още новини

Back to top button