ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Бивш министър на Борисов с първи думи за бюджета на Гълъб Донев

ГЕРБ-СДС изрази позицията и приоритетите си. Искаме да чуем повече за намеренията на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Искаме да знаем какви са очакванията към ГЕРБ-СДС. Ако ПП-ДБ разчитат на ДПС, БСП, Възраждане, редно е да го заявят.

Това коментира пред bTV народният представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„Ние смятаме, че България има нужда от редовно правителство. Що се отнася до подкрепата – призовахме коалицията ПП-ДБ да каже от кого очаква подкрепа за правителство с техен мандат. Ако очакват от ГЕРБ-СДС, трябва да има лидерска среща, на която да се определят приоритети, състав на Министерския съвет“, посочи тя.

Сачева допълни, че страната ни се намира в трудна ситуация и припомни, че Министерството на финансите ще предложи рекордно висок бюджетен дефицит от 6,4%.

„Трябва да се вземат трудни решения, за които ще се носи политическа отговорност. Искаме да чуем от ПП каква отговорност биха поели за тегленето на нов дълг от 13 млрд. лева и за бъдещето, за да се направи така, че еврозоната да не остане мираж“, обясни бившият социален министър.

„Не сме политическият субект, който най-малко се грижи за това как ще изглежда. Други са тези, за които фетишите имат значение. Ние сме тези, които направиха компромиси“, подчерта Деница Сачева.

Според нея ГЕРБ-СДС не би могла да работи с БСП заради различията им към еврозоната и фискалната политика.

„Най-доброто решение е редовно правителство, което да застане зад бюджет с 3% дефицит и да не се налага да плащаме със земи бъдещите политики. Споразумяхме се, след като видим данните от Министерството на финансите, да седнем и да обсъдим. Като цяло смятаме, че държавата се нуждае от трудни решения, които не могат да бъдат взети от 60 народни представители“, каза още Сачева.

Още новини

Back to top button