Криминални Новини

Бивша барета твърди: Прокурори и полицаи крадат коли!

Полицаи и прокурори помогнаха на фирма, която се занимава с лизинг, да ми присвои мерцедеса, твърди пред Lupa.bg бившата барета Методи Бъчваров.

Вече 13 години се опитвам да си върна колата, но безуспешно. Фирма „ИА -трейдинг“, която ми взе автомобила, ми заведе дело, но аз го спечелих. Въпреки това продължавам да съм без мерцедеса си. Това няма как да се случи без съдействието на полицията и прокуратурата, убеден е Бъчваров.

През 2008 г. той си харесал мерцедес от сайта mobile.bg за 22 000 лв. Разполагал с парите, но искал да ги вложи в оборудването на своето заведение, за това предпочел да вземе кредит. Свързал се с фирма „ИА -трейдинг“, тъй като бил чул от своя позната, че дава лизинги. Договорили са се заемът да бъде изплатен за 2 години, като за целта колата трябвало да бъде прехвърлена на името на фирмата. По време на делото разбрал, че мерцедесът е регистриран чрез фалшифицирани документи на името на фирмата.

Когато сключва договор за лизинг, колата е била собственост на италиански гражданин и съответно тя не е дерегистрирана. За да придвижи нещата, заминал при него със своя позната. Чужденецът му поискал 5500 евро, като настоявал парите да се преведат по банков път. Тъй като Методи Бъчваров не разполагал със сметка за задгранични преводи, използвал на своята позната. След това се свързал с посредника и му дал останалата сума.

„Дадох парите от собствения си джоб, тъй като „ИА-трейдинг“ не ми предостави договорената сума. След като си уредих нещата без фирмата, тя започна да предявява претенции към мен заради нереализирания договор за лизинг. Въпреки че не ми е дала и една стотинка, поиска да й връщам пари. Отказах, но тя чрез фалшификации беше присвоила колата и аз за да си я върна, се поддадох на рекета. Платих няколко вноски, след което спрях. Разбира се, кола така и не видях.

Стигна се до съд. Магистратите видяха измамата и ме оправдаха, в делото, което ми бе заведено. По време на съдебните заседания научих, че „ИА-трейдинг“ е фирма, която се занимава с товари и транспорт, но не и с лизинг. Прокурорите старателно си бяха затворили очите за това и за останалите нейни злоупотреби. Сега подготвям иск срещу държавното обвинение и МВР за опъване на чадър над „ИА-трейдинг“. Сигурно съм, че някой прокурор или полицай в момента кара моята кола“, смята Бъчваров.

Още новини

Back to top button