ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Бивша шефка разкри: Марката “Трети март“ е регистрирана в шоу и вариететни програми

„Оказва се, че Весела Лечева не е . На абсолютно същата дата е подадена и получена регистрация за втора марка – „ПП 3-ти март“.  Абревиатурата ПП най-вероятно се разбира като „Политическа партия“ – това заяви Таня Найденова – председател на Патентно ведомство през 2013-2014 и 2022 година.

„Едновременното подаване и получаване на близки марки поражда сериозни съмнения за това, дали въобще е правена експертиза (каквато е законовата процедура в Патентното ведомство) или е изпълнявана поръчка.

В случая на посочените марки, и формалната, и експертиза по същество са приключили за дни. На 31 август 2023 даже е направена публикацията за заявките.

И двете марки са вървяли в процедурата в комплект, което е прецедент в процеса за регистрации. И втората марка по скандален и обиден начин за национален празник е регистрирана в раздел от класификатора за забавни, вариететни и шоу програми

Всичко изложено поставя няколко въпроса:

Какво налага националният празник да бъде запазен и като движение и като политическа партия?

Извършена ли е въобще експертиза по същество от Патентното ведомство или е изпълнило политическа поръчка? 

Съмненията за нередности се потвърждават от факта, че последната марка, публикувана в Бюлетина на ПВ от 31 август 2023 е марка с дата на подаване 14.08.2023.

Казаното налага спешни мерки за защита на патентните марки, Кодекса на труда и законите, по които работи Патентното ведомство. 

Принципал на Патентното ведомство е министърът на икономиката – Богдан Богданов. Упражнил ли е достатъчен контрол върху институцията? Наясно ли е със случващото се? Кога заявителят Весела Лечева и президентът Радев ще дадат обяснение за нарушението на Кодекса на труда и на два закона за използването на националния празник за техните цели?“, пише още Таня Найденова.

Още новини

Back to top button