Русия

Bloomberg: Западът показва слабост, като определя „таван“ за цените на петрола от Русия

/NovinarBG.com/ Западът проявява слабост, като поставя „таван“ на цените на петрола от Русия, тъй като зависи от нейните енергийни ресурси, се казва в материал на американската агенция Bloomberg .

Отбелязва се, че пределната цена на петрола може да се възприема повече като знак за слабост, отколкото сигнал за сила . Както се казва в статията, „последното би означавало пълно прекратяване на отказа да се купува руски петрол“.

Таванът на цените показва колко много Западът се нуждае от своите доставки и какви икономически и дипломатически трикове сме готови да предприемем, за да ги получим“, се казва в материала.

И ако пределната цена се окаже твърде ниска, в резултат на което петролът от Русия като цяло изчезва от световните пазари , тогава това може да изостри вече сериозната рецесия в световната икономика, се отбелязва в статията.

Припомняме, че идеята за налагане на ограничения върху цените на руския петрол се насърчава от държавите, които са членки на Групата на седемте. И на първо място САЩ. Те възнамеряват да въведат такива ограничения в началото на декември, когато влезе в сила ембаргото на ЕС за доставки на петрол по море от Русия.

По-рано министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че се предлага ограничаване на максималната цена на руския петрол до 60 долара за барел (в момента световните цени са в района на 90-95 долара за барел).

Въпреки това, за да бъде ефективна, G7 трябва да привлече подкрепата на други държави. Например Индия и Китай, които са най-големите купувачи на руски петрол . И те няма да се откажат от него. А Ню Делхи и Пекин не казаха, че ще подкрепят тавана на цените.

В Русия по-рано беше обявено, че няма да доставят петрол на държави, които биха поддържали ценови ограничения за него.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button