ОБЩЕСТВО

Бойко Найденов, разследващ: Има замесени служители на полицията в инцидента в Бургас

„Почти на 100% съм уверен, че има замесени служители на полицията, които осигуряват придвижване на нелегални мигранти от едната до другата граница.“, коментира пред NOVA Бойко Найденов, по повод инцидента със загинали полицаи в Бургас.

„Със сигурност превозващите нелегалните мигранти са свързани с други, които са дали гаранции, че нямат да бъдат проверявани. Ако приемем, че 4000-5000 лева се плаща от мигрант на човек, можем да си представим за какви суми става въпрос. Странно е, че МВР реагира така постфактум. Ведомството трябва да има внедрени агенти в тези мрежи и да знае кой осигурява нелегално преминаване. Не може да опиташ да спреш автобус с кола. Ръководителите на загиналите полицаи трябва да носят отговорност, че униформените са назначени, без да знаят какво правят“, смята бившият директор на Националната следствена служба.

Той споделя. че според него проблемът е в липсата на професионализъм в ръководството на МВР.

„Тичаме след случая и след 3-4 дни той се забравя. В автобуса с мигранти можеше да има и взривни вещества. Бюджетът на МВР е над 2 млрд. лева. Но те не вършат своята работа. Същото може да се каже и за правосъдната система. МВР не бива да работи с акции. Служителите трябва да бъдат добре подготвени. Ведомството трябва да се раздели на отделни служби, иначе се губи връзката“, добавя Бойко Найденов.

Статията Бойко Найденов, разследващ: Има замесени служители на полицията в инцидента в Бургас е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button