Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

БОМБА: ПОРЕДЕН ТОП-ИГРАЧ В РУСИЯ ЗАГИНА ПРИ КРАЙНО СЪМНИТЕЛНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!

Русия загуби един от най-изтъкнатите си учени в областта на авиацията.

Обстоятелствата още не са изяснени. Съобщено е, че е паднал.

Бившият ректор на Московския авиационен институт (МАИ) Анатолий Геращенко е загинал при инцидент с падане от високо, съобщава ТАСС, цитирайки пресслужбата на университета, предаде webcafe.bg.

„На 21 септември 2022 г. в резултат на инцидент Анатолий Николаевич Геращенко, доктор на техническите науки, професор, съветник на ректора на Московския авиационен институт“, се казва в съобщение на института.

„В момента се сформира комисия за разследване на този факт , в който ще участват представители на Министерството на образованието и науката на Русия, Държавната инспекция по труда в Москва и Московския авиационен институт“, допълват още оттам.

По-рано в медиите се появи информация, че 72-годишният Геращенко е починал на територията на университета, падайки от голяма височина.

Геращенко е ректор на Московския авиационен институт за периода през 2007-2015 г.

Отбелязва се, че той е учен в областта на автоматизираните задвижвания и изпълнителни механизми на въздухоплавателни средства, автор на повече от 100 научни труда и статии в областта на задвижващите системи.

Междувременно най-малко трима руски учени от оръжейната програма на страната и по-специално свръхзвуковите полети бяха арестувани и обвинени в държавна измяна.

Още новини

Back to top button