Криминални Новини

Борец гръмнал ексченгето заради цигари, помагачът Борислав стана свидетел

Убиецът на експолицая Любомир Иванов е бивш борец, който тренирал около три седмици по-рано на стрелбище специално за покушението. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата и полицията. Задържаният и с повдигнато обвинение е Кристиян Илиев, а помагачът му Борислав Грозев вече е станал свидетел срещу него. От Софийската градска прокуратура заявиха, че акцията срещу килърите станала по неотложност, без да уточняват причината. За издирване са обявени още двама души, които са правили нелегалната контрабанда на цигари с ексченгето.

Иванов беше застрелян пред дома му в столичния кв. „Лозенец“ на 25 март. Убиецът беше с колело и каска на главата, с която прикрил, че обръснатото му теме е татуирано. От обвинението обаче издадоха вчера, че Кристиян предварително е подсигурил оръжието и е тренирал стрелба с огнестрелно оръжие със същия калибър. Той е проучил района на местоживеене на убития и ежедневните му навици и е съставил план за начина на извършване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото.

Акцията по задържането на убиеца и помагача му Борислав Грозев се проведе в сряда вечерта в няколко столични квартала. Кристиян беше хванат от командоси в Горна баня, а Борислав в кв. „Надежда“. Проверени бяха седем адреса и на другите обявени за издирване. Основната версия според обвинението и полицията за мократа поръчка е участие на бившия полицай и бандити в контрабанда на цигари.

Припомняме, че Любомир Иванов ръководеше криминална полиция във 2-ро РПУ. През 2014 г. обаче напуска системата и влиза в криминалния свят. Той беше обявен и за издирване с червена бюлетина на Интерпол за участие в банда именно за нелегални папироси. След две години в неизвестност обвинението срещу него беше разколебано.

Още новини

Back to top button