Русия

Борис Рожин: Капитулация на Херсон

/NovinarBG.com/ Според фактите.

1. От военна гледна точка това е най-сериозното чисто военно поражение на Руската федерация от 1991 г. насам. В нашия случай това е вече 3-то сериозно военно поражение след Балаклея и Красни лиман. Има редица въпроси, свързани с безопасността на Каховската ВЕЦ след изтеглянето, бъдещето на Антоновския мост и Северно-Кримския канал, евакуацията на военна техника на левия бряг и др. и т.н.

2. Описаните причини за изтеглянето на войските на левия бряг са резултат от проблеми, възникнали от началото на лятото и по различни причини не са отстранени.

Те произтичат от неуспеха при превземането на Николаев в самото начало на Новата световна война, когато градът беше в полуобкръжение, но поради различни грешки той така и не беше превзет.

3. Сега очевидно се залага на увеличаване на общия състав на групировката и освобождаване на част от силите, действащи на десния бряг, в интерес на настъпателните операции, които могат да се очакват в края на ноември – началото на декември.

Ако там се постигнат някакви оперативни успехи, те, разбира се, ще оправдаят изтеглянето от Херсон. Но си струва да си припомним, че не само ние „освобождаваме“ войски от десния бряг, но и врага.

4. Очевидно е, че предаването на регионалния център на Руската федерация ще има осезаеми последици за общественото съзнание и врагът със сигурност ще го използва.

При липсата на предвидим успех с окупацията на големи населени места и напредването по време на зимната офанзива, поредица от военни неуспехи ще натрупат много по-сериозно вътрешно недоволство от санкциите.

5. Разбира се, има и версия за някакво споразумение с американците „ала Минск-3“, но засега няма конкретни действия от страна на САЩ, които да показват това. Засега има много повече предпоставки за продължаване на интензивните военни действия.

6. Възможно е на този етап да се забрави за всякакви настъпателни действия в посока Одеса и Николаев в обозримо бъдеще.

7. Специалната военна операция очевидно продължава, няма отказ от заявените цели на СВО. В очакване на зимния сезон.

Като цяло един мрачен ден. Трябва да се изживее. Белегът на сърцето ще остане.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button