ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Борисов: Имам съмнения, че сегашният регионален министър е бил в Москва и се е срещал с Бабаков TV

В новата парламентарна сесия на 49-тото Народно събрание трябва да променим Конституцията, КПКОНПИ, трябва да се пуснат законите по ПВУ, да напреднем достатъчно по Шенген и Еврозоната, за да приключим с тези теми. Смисълът да направим правителство беше само този. Имаме критики, но съм имал такива и към кабинетите, които аз съм управлявал.

Няма идеални неща, но трябва да се работи.

Цените и инфлацията трябва да се овладяват и да се правят неща в полза на хората. Не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, а за да свършим тези важни неща. Засега те вървят и докато е така правителството ще се задържи. Това написа със Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод старта на политическия сезон. 

Ето какво заяви още той: 

Антикорупционното законодателство ще влезе още следващата седмица в дневния ред на парламента. Казусът с главния секретар е решен, доколкото знам. Президентството е сериозна институция и надали ще си сложи този проблем-да се държи главен секретар, с който правителството да се оправдава за всички проблеми с борбата с престъпността. Мисля, че ще има нов главен секретар, защото един редовен кабинет трябва да работи с хора, на които вярва;

Партията на Промяната носи цялата отговорност. Както каза и господин Петков, ние от ГЕРБ имаме 10 заместник-министъра от общо 60, имаме един министър и вицепремиер от 19 министри. Да, подкрепяме и сме водещи във важните неща, свързани със законодателството. Но по темата със смените премиерът Николай Денков и вътрешният министър трябва да говорят с президента и да ги договарят, не ние. Не назначаваме и това никога не е било важно за нас.

Имам съмнения, че сегашният регионален министър е бил в Москва и се е срещал с Бабаков. Това излезе ли в някое антикорупционно разследване? Във времето, когато натовските държави Турция и Гърция направиха всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ и искаха и да минава само през тях, ние успяхме да се преборим и да направим Балкански поток, който е 100% държавна собственост.

В момента е печатница за пари и всяка година носи печалби от около 800 млн. лв, които влизат в джобовете на българите. Ако това е лошо и ако трябва да се обяснявам защо не е в Гърция или в Турция?! Аз не съм национален предател и винаги съм правил всичко в полза на народа!

От държавното обвинение са се самосезирали за нерегламентирано договаряне между подизпълнител и възложител с цел заобикаляне на Закона за обществените поръчки.

За схемата се разбра, след като хакери разбиха пощата на руския политик Александър Бабаков. Името му се споменава в няколко корупционни скандала, включително, че е подкупвал български заместник-министър в служебен кабинет. Според информацията в пощата на Бабаков на 1 юли 2019 година в Истанбул е имало среща, в която е договорено как да се действа в ущърб на закона.

Още новини

Back to top button