Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Борисов: Къде са хейтърите? Как в деня, в който си тръгнаха Кирил и Асен…

Като идвах, видях неща, които сме направили за университета. Немският канцлер Меркел заедно с мен, в този университет, стана доктор, немския канцлер. За да две години кой видяхте тука. Всяко лято във Варна Юнкер, Макрон, Ердоган.

Две години нищо.

Това каза лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща с актива в Русе. 

„Идвайки насам ме беше яд и на вас, и на мен, и на българите. Сега щяхме да сме вече я докарали на чакъл, на места да я асфалтираме. Велико Търново-Бяла-Русе. Милиард ви оставихме по сметка, те ви ги взеха и похарчиха и нито един протест. Парите сега ги няма. Искате на втори да гласувате и да кажете, че лошия сън замина, но парите заминаха с тях“, каза още лидерът на ГЕРБ. 

„Ако ние не направим Търново-Бяла-Русе – избиват се хора. Обещавам ви, че ще я направим, защото най-важно в живота е добросъседството“, подчерта той. 

„Вертикалните коридори. Страшно ми се дебатира с останалите партии по какво ще можем – защото сега войната с цялото си кръвопролитие и глупост, промени веригите на доставки, направи други страни важни.

В момента политическата класа, както печели оръжейния бизнес, износ на ток, хранителни продукти, ние може да сме много деен участник в региона, а ние – все едно ни няма. Турци, гърци, румънци, да не говорим“, отбеляза Борисов.

Борисов припомни как преди две години България е била на ръба да влезе в еврозоната, а сега решението е отложено.

„Решението беше политическо за еврозоната, влизането в чакалнята и банковия съюз. Тоест българите стават. Тогава румънците не приеха, отделиха ги от нас. И ние карахме с 200 с хърватите. Отдавна еврозоната щеше да е факт, на първи януари миналата година. Щеше да е приключена, а още говорим за закони“, каза той. 

„В деня, в който ни приеха в чакалнята и банковия съюз , те излязоха на улицата. Асен Василев не иска зоната, той ви лъже и затова. 

Не случайно дойде еврокомисаря и каза, че при тази инфлация забравете за еврозоната. Знаете ли защо не иска Асен еврото, защото еврото означава дисциплина. Щяхме да сечем монети и да носим отговорност. Сиреч, той не можеше да лъже старите хора с пенсии. И те вади от еврото. Да не говорим за покупателната способност. Давахме 50 лева. При нула инфлация те са си петдесет лева. А сега инфлацията е 100 процента“, ядоса се лидерът на ГЕРБ за еврозоната. 

„Ми контрабандата, гледахте ли тировете? За да има тая контрабанда по 1 лев от джоба ви. Къде са хейтърите? Как в деня, в който си тръгнаха Кирил и Асен, горивото поевтиня с 1 лев“, попита още той. 

„Където ме пресрещнеха ме питаха кога ще има Русе-Търново. Имаше пари за Русе за летището. Къде са тези пари? Прави ли се летището? И ферибот няма. Те идваха, правиха тука сватби, танци. Вашите съседи не ги ли питате, които са за ДБ и ПП, а къде е ферибота, втория мост на Русе?

Къде има един път?

Искаме да вземем ядки да видим еталон за строителство. Но Еконта е излетел, нема го. Ами самолета за Скопие? Няма самолет, няма гявол. Две години ви лъгаха, като най големите балъци. Чак сега почнаха, щат не щат да говорят за инфлацията. Жената едва купува един домат и една краставица“, припомни Борисов за празните обещания на Петков и Василев. 

„Дефицит означава да не ви стигат парите. Десет години ГЕРБ държа бюджета на излишък. Тогава по народному обяснявах, че искам да има мазнинка в държавата 10-15 милиарда. При тежка криза да има пари за хората. Даже чувам, че са похарчили авансите по плана за възстановяване.

Точно в изборния месец, призовавам Радев, е длъжна миниситърката на финансите да каже с какви пари разполагаме в момента. Знам, че за тоя път Търново-Русе и Хемус ще намерихме пари. И разбира се Ботевград, Мездра, Враца, Видин. Без тези пътища сте нищо. Без пътища нищо не става, ще си отидат тези прекрасни хора. Русе е прекрасен град, но няма път, а тир след тир“, обясни лидерът на ГЕРБ. 

„В София говорят за екология, а това с тировете, което става дни наред, е екологична бомба. Едно време майка ти протестираше за чист въздух. Къде са трите моста, двата тунела. И на Габрово спряха тунела. Искаме да ви дадем кураж. Тоя път е обратното. Винаги съм идвал, често. Помня когато преасвалтирах Дунав мост и румънците нямаха пари и го преасвалтираха наполовина. толкова по силни бяхме.

То не бяха писти, зали училища, университети, театри, опери, гимназии. За всяко нещо съм идвал. Но сега не съм идвал две години, защото няма какво да видя. Само щях да видя, че не поддържат. Този път вие трябва да ни дадете кураж. Вие трябва да кажете: Не им обръщайте внимание, а ни оправете да сме средна държава.

Години няма да се оправим след тази инфлация. Защото трябва с милиарди всяка година да се залага повече пари. Представяте ли си ГЕРБ да управлява и само ние да нямаме план за възстановяване за милиарди евро, да не са тука. Ние тук нямаше да можем да слезем, какво щяха да ни чуят ушите?“, попита Борисов събралите се русенци, отново отбелязвайки провалите на така наречената коалиция „Сили на доброто“

„Сега те умни красиви, а сега се изкарах и по-добри. Кое им е доброто? А истински искам да е дебата как да си добием газа в Черно море. Румънците теглят в Хан Аспарух. Най-голямата му част е българския блок. Румънците взимат 90% от газа за своята икономика. 

А ние, чак сега дойдоха при нас и казаха, че има газ. Не може отстрани да има, а в средата, при нас да няма. Ние тогава няма да купуваме и ще изнасяме. Имаме и най-голямата инфраструктура. Ако лидерите говориха кое как по-добре да стане, това има смисъл.

В образованието – математически паралелки, информатика. Това, което науката е днес, след една година вече е остаряло.

Виждате в един телефон възможностите как се менят. Вместо да спорим колко милиарди да сложим децата да се развият и изпреварят тези в другите страни. Това да е темата – газ в Черно море, иновации, технологии, инфраструктура, туризъм“, каза Борисов как ще оправи държавата. 

„Какво няма в този регион покрай Дунава? Планини, равнини, вода, красота. Най-вкусната, истинска и автентична храна имате тук. Трябва да ни дадете на втори кураж. Ако сме първи, се наемам.

Ако не сме, ще узреем и до този акъл, но следващите разговори ще са за това колко всичко е непоправимо. Казвам го с цялата си обич.

Бил съм главен секретар, кмет, излизах в София и си ги биех както си искам, сам. Три пъти съм бил премиер. В края на краищата нищо не ме задължава, но ми е мъчно за нашия труд и за вас самите“, призна той. 

„Разбраха, че с тези момчета няма да има пари за нищо. И за техните проекти , и за кофинансиране на европейските проекти. Изведете ни първи и аз ви гарантирам много силна подкрепа от Запада защото ГЕРБ има ясни решения“, обеща лидерът на ГЕРБ. 

„Това мога, както на харвардски се казва, имаме дийл (сделка) – вие ни правите първи, ние ви измъкваме от кризата. А думите на Атанасов са рекет. Само аз ставам. Ами ако и ние кажем така?“, попита Борисов. 

„Гледам, че те не обикалят, защото избирателите им ще ги питат защо изпуснаха инфлацията. Видно е, че са развалили нещата. Може да поправим нещата.

На втори вечер в единия случай знаете, че ще има правителство. В другия няма да има правителство, защото тези ПП и ДБ вече са загубили изборите.

Те знаят, че са по-слаби от нас, затова се събират. Ние се събрахме със СДС, защото историята на Демократична България е свързана с лъвчето.

Всичките демократи, включително ПП и ДБ, като видят този символ, трябва да се поклонят. Той ни спаси от комунизма. Вместо това , както атакуват ГЕРБ, те така разбиха СДС“, заключи Борисов. 

Още новини

Back to top button