Криминални Новини

Братът на убиеца от Микрево: Големият го е извършил, призна си

Поредна безсънна нощ прекараха жителите на благоевградското село Микрево след убийството на 82-годишен мъж. Днес прокуратурата повдигна обвинение на предполагаемия извършител на убийството. През следващите дни трябва да разберем и каква мярка за неотклонение ще му наложи съдът.

И докато той може да носи наказателна отговорност, защото е на 18 години, то не така стоят нещата с 13-годишния му малолетен братовчед, за когото се твърди, че е другият извършител на убийството. А иначе всичко се случва в двора на къщата на 82-годишния дядо Иван.

Всяко лято 82-годишният Иван нощувал навън. Така станало и през нощта на петък срещу събота, когато двете момчета на 13 и 18 години прескачат оградата и влизат в дома му. Но се натъкват на него в двора и го нападат.

18-годишен убил стареца от Микрево с брадва, за да го ограби

Предметът, с който е убит мъжът, е стара водопроводна тръба, съобщи Би Ти Ви.

„Това е убийство с огромна жестокост и сила“, каза Жулиета Йовова, роднина на жертвата.

За убийството се разбира около 12 часа след случилото се, когато Людмил идва, за да види баща си.

Двете момчета и друг път са крали, твърди кметът Венцислав Янев. По думите му крадат всичко, което може да се вземе – книги, ценности, пари. Сигнали срещу тях са подавани, каза още кметът.

И двете момчета са си признали са извършеното пред роднините още преди да бъдат заловени, разказа братът на 13-годишния предполагаем извършител.

„Големият го е направил, той си признава, че го е ударил по главата с желязо“, каза братът на единия задържан.

13-годишното момче не може да носи наказателна отговорност, защото е малолетно. То е под полицейска закрила и за срок от 48 часа е изведено от семейството.

„Трябва си държавата да се намеси и да има закони. Няма непълнолетни, няма малолетни”, каза Людмил Чорбаджийски, син на убития.

С момчето работят психолози и педагози.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button