Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Браво! Закриват агенция с калинки на ГЕРБ! Шеф на ДАЕУ е артилеристът Атанас Темелков, синът му е охранител при Бойко

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Куха агенция, създадена от ГЕРБ и напълнена с некадърни калинки с високи заплати, отива в миналото.

Да се закрие Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), а дирекция „Информационни технологии“ да премине от Министерството на информационните технологии и съобщенията към новосъздадено Министерство на електронното управление, а министърът на електронното управление да стане председател и на Съвета по киберсигурност.

Това се предлага в публикувания за обществено обсъждане Закон за изменение и допълнение на Закона за електронното управление, който предвижда създаването на новото ведомство, оглавявано от министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Преструктурирането е свързано с коалиционното споразумение за управление, според което се създава ново министерство, а целта е засилване на доверието в държавните институции, които да работят в интерес на гражданите и бизнеса за стимулиране на иновации, дигитална среда и електронно правителство. Проектът за промени е отворен за обществено обсъждане до 14 януари.

Още с назначаването си на поста Божанов представи целите си, като поясни, че до приемането на законопроекта и създаването на новото министерство ще работи в сградата на Държавна агенция „Електронно управление“ и с наличния кадрови ресурс. Когато бъде създадено ведомството, то ще бъде наследник на сградата и персонала на агенцията.

Проверката на Narod.bg показа, че шеф на ДАЕУ – нещо, в което потънаха над 2 млрд. лв. за 10 г., но все още нямаме електронно правителство, е артилерист. Атанас Темелков не само по професия и закалка, но и по поведение е истинска фуражка в най-познатия строеви смисъл на думата.

Назначението му на поста с ранг една стъпка под министър, но много над председател на изпълнителна агенция, каквато е примерно НАП, е на наричания Конфуций от колегите си Томислав Дончев.

Официално с решение на Министерския съвет от 28 декември 2017 г. Темелков е определен за председател на Държавната агенция „Електронно управление“, считано от 15 януари 2018 г.

Синът на артилериста, превърнат от ГЕРБ в кибергуру на държавата, пък, който преди години охраняваше входа на предизборните щабове на ГЕРБ, е държавен служител – в тол-управлението на АПИ, където работата клони към нула, но пък заплатите са много високи.

И е странно поради този факт защо именно той се оказа заснет като главен координатор на боя над журналист, адвокат и икономист на конференцията на ГЕРБ в началото на август 2020 в „София Тех парк“, макар че по закон държавните служители са деполитизирани.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button