ОБЩЕСТВО

Брендо тайна у нас (Проверяват кацнал ли е край Търговище)

Кокаиновият крал Брендо тайно се върна в България. МВР проверява дали Евелин Банев не е лицето, кацнало мистериозно с малкия самолет край Търговище през юни, потвърдиха от силовото ведомство пред Телеграф.

 Интерпол и в момента го търси с червена бюлетина, а заявките за нея са от две държави – България и Румъния  където има издадени присъди.

Оперативната информация е, че Брендо е избягал от Украйна след старта на войната там и си укривал известно време в друга държава.

Малкият самолет е излетял от Латвия като е кацнал за презареждане в Унгария.

„Там полицейските органи се опитали да вземат отношение, тъй като самолетът е заредил, не се е подчинил на военновъздушните сили на унгарските власти и когато полицейските органи са подходили към самолета с оглед проверка, като на филм те са качили и са  заминали в неизвестна към онзи момент посока“, разказа на 10-и юни бившият вътрешен министър Бойко Рашков. По думите му машината заредила и във Видин преди да кацне в Търговище. Ексминистърът мистериозно загатна за полета, че МВР има богата оперативна информация, но няма как да я изнесе.

За самолета беше образувано дело в местната прокуратура. Окръжният обвинител Диляна Стоянова разкри, че в аероплана не е открито нищо, но са свалени отпечатъци, които в момента се изследват. Назначени са експертизи на открито ДНК.

За последно името на Брендо нашумя през септември 2021г., когато беше арестуван в Киев. В Украйна обявиха, че той се е занимавал с още няколко души с производство на трева и дрога. След две седмици обаче се оказа, че Банев има украински документи и беше освободен, но следите му се загубиха.

Кокаиновият крал беше пуснал искане да излежава присъдите си у нас, но беше отрязан.  Брендо е съден за наркотрафик на 20 години затвор в Италия, на 10 в Румъния. У нас има шест години килия за пране на пари.

Статията Брендо тайна у нас (Проверяват кацнал ли е край Търговище) е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button