ОЩЕ НОВИНИ

Брутално убийство в Шуменско: Мъж удуши жена си с голи ръце!

Задържаха по-младия мъж на жертвата

Задържаха 56-годишен мъж от шуменското село Черноглавци за убийството на жената, с която живеел, съобщиха от Окръжната прокуратура. 

Деянието е извършено с особена жестокост и по мъчителен за 70-годишната жертва начин, посочват разследващите. Двойката живеела заедно от около 3 години. Предполага се, че жената е убита на 8 ноември в дома си. За смъртта ѝ съобщили нейни близки четири дни по-късно, когато я потърсили в жилището. Причината за смъртта на жената са множество причинени травми, вероятно от удари с ръце.

След извършване на убийството заподозреният А.А. избягал и се укрил в София, където бил открит на следващия ден. Според комисар Георги Гендов обясненията, които е дал за случилото се, гласят, че трагедията е настъпила след битов скандал и употреба на алкохол.

„След извършените първоначални следствени действия се установява, че смъртта не е естествена, ами е насилствена и е в следствие на много тежък физически побой. Налице са множество счупвания, включително и на врата. Има и действия по рязане на ухо”, каза окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

А.А. е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще настоява за определяне на най-тежката мярка „задържане под стража“. Той направил пълни самопризнания. Мъжът е работел в строителството. През 2000 г. арестуваният е излежал присъда за опит за убийство. 

Ако бъде признат за виновен, го грозят от 15 до 20 лишаване от свобода, доживотен затвор или такъв без право на замяна.

Още новини

Back to top button