Русия

БСП с ексклузивно разкритие какво е станало минути след драмата с Божанков! Казал им, че… TV

Няма партия, която да представлява цялото общество, тя представя част от обществото. БСП винаги е следвала позицията, че ние сме против даването на оръжие за Украйна и ние сме за мирното разрешаване на конфликта.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Христо Проданов от БСП по повод на изключването на Явор Божанков от парламентарната група на партията.

„Ние трябва да сме коректни към избирателите, които са ни изпратили в парламента с тази позиция.

Той е изпратен в Народното събрание (НС) с тази политика, той е влязъл с листата на БСП“, каза той.

„В парламента има 170 народни представители, които са „за“ оръжието в Украйна. Това просто е наша принципна позиция“, обясни социалистът.

„Преди това имахме заседание на парламентарната група. Той имаше избор да не гласува, но той сам реши да направи обратното и това изказване, което беше агресивно и нападателно, спрямо хората, които са работили и дълги години са го учили и защитавали“, каза Проданов.

По думите му изключването на Божанков е принципна позиция. „Той разбира нашата позиция, това го каза самият той и, че няма да си промени личното мнение към нито един от нас.

Божанков с първи думи след скандала, жълтопаветниците се разтопиха от умиление ВИДЕО

В политиката трябва да следваш някакви принципи. Когато отидеш на избори обещаваш едно, а ако в парламента правиш друго, това е измама“, заяви социалистът.

„Хората, които са гласували за него, са гласували преди всичко за БСП. В парламента всички останали партии защитават позицията на тази част от обществото, които желаят да се изпрати оръжие на Украйна. Те защитават интересите на тези хора. Ние защитаваме интересите на тези, които са гласували за нас и не бива да ги подвеждаме и да ги лъжем с това, което правим в парламента“, каза още Проданов.

Той не пожела да гадае и да хвърля боб дали Божанков ще остане да работи в парламента, въпреки че е изключен от парламентарната група на БСП.

Страхувам се, че може да сгрешим“, каза той.

„Ние с него не сме се карали. Обяснихме му за пореден път, че така не може да се прави и така не може да се постъпва. Той отговори, че не се сърди на никого“, каза Проданов.

Социалистът отново преповтори тезата на БСП, че няма да подкрепи правителство на проф. Николай Габровски, защото все пак това е мандат на ГЕРБ, а формацията не иска да застава зад тях.

Поглед

Още новини

Back to top button