Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
ПОЛИТИКАПОСЛЕДНИ

БСП ще държи мандата до 15 август, лятната ваканция на НС се отменя

Да се отвори нова процедура за избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която да приключи до 12 август. Затова се разбраха ръководствата на „Продължаваме промяната“, БСП,, ИТН и Демократична България по време на среща, инициирана от лидера на левицата Корнелия Нинова.

За постигнатото съгласие съобщи Нинова след срещата в парламента.

По думите ѝ това вероятно означава, че БСП ще задържи мандата за съставяне на правителство до 15 август – за да може да работи парламентът.

„Има необходимост през това време да работи парламента. Ще се търси съгласие в отделните парламентарни групи да се вземе решение за отмяна на лятната ваканция поне до средата на август, така че да бъде избран председател на КЕВР, за да не оставим държавата в хаос. За да има орган, който да вземе решение за цените на енергоносителите, да приеме двете тарифи – за по-бедните хора и за онези, които отопляват басейните си. Трябва да определим какво е енергийна бедност“, посочи Нинова.

На днешната среща не е обсъждана работата по антикорупционния закон.

Лидерът на левицата заяви още, че преговорите за съставяне на правителство продължават така, както са обявени.

„В събота и неделя обобщаваме предложенията, направени във връзка с управленската програма, в понеделник ще имаме програма. След това започват разговори за премиер и състав на кабинета“, каза Нинова.

А дали до понеделник ще има осигурено мнозинство, което да подкрепи кабинет с такава програма, според Нинова на предварителните разговори е получено принципно съгласие, а в събота и неделя ще има окончателна яснота дали ще има подкрепа от страна на повече от 121 депутати.

Още новини

Back to top button