Криминални Новини

Бургаско семейство в шок след кражба в небостъргача, искат смърт за грабителите

Бургаско семейство е в шок след кражба в дома им. Пред Нова телевизия Али Али и съпругата му Фатме споделиха, че са много изплашени. Той хванал първия самолет от Франция, където работи, за да се прибере в морския град, а тя от стреса не може да спи.

Домът им е в небостъргача в „Меден рудник“. След обира и гонката с полиция по улиците на Бургас, бяха пометени няколко коли. Откраднати са около 10 хиляди лева и златни накити.

Единият от крадците, 59-годишен софиянец, предизвика гонка с полицията, докато се опитваше да избяга. 6 патрулни коли го преследваха по улиците на морския град. По време на полицейското преследване пострадаха 4 автомобила. Мъжът беше задържан на изхода на Бургас. Прокуратурата е повдигнала обвинения и на 49-годишен мъж от харманлийско село, и на 23-годишна бургазлийка.

„Полицията ми се обади във Франция, където работя. Информираха ме, че апартаментът е обран. Не можели да се свържат със съпругата ми, а им трябвал човек от семейството, за да влязат и да опишат какво липсва. От тях научих и веднага се върнах”, заяви собственикът Али Али.

„Вратата е разбита с кози крак, защото няма как с отвертка. Строител съм и знам как може да стане това“, добавя той. Съпругата му Фатме сподели, че първоначално се изплашила, че нещо се е случило със сина ѝ, пише Флагман.

„Помислих, че нещо е станало със сина ми. Полицаите първоначално нищо не ми казаха. После разбрах какво се е случило и веднага се прибрах. Когато дойдох, заварих 15 полицаи. В едната стая беше ужасно. Всичко е свалено от гардероба, ровили са и под матрака. Свалили са и плазмата от стената. Взели са пари и диоптрични очила. Дори суджука от фризера са искали да вземат. Имаше приготвени в чанти за изнасяне лаптоп и други вещи, но не са успели да ги вземат”, разказва жената.

По думите на Али крадците са били изплашени вероятно от съсед, който се е обадил в полицията.

„Чули са полицейските сирени или третият, който униформените служители са подгонили, ги е известил и те са оставили това, което са се готвели да откраднат“, добавя той.

„Не мисля, че са отворили хладилника, за да крадат кайма. Има хора, които крият пари в хладилника. Чувал съм такива случаи“, казва Али.

„Благодаря на полицията, че са реагирали толкова бързо и са хванали крадците!“, добавя той.

„Преживяхме голям шок“, споделя Фатме. И допълва: „Притеснявам се, защото има дни, в които детето ми е само в апартамента за по няколко часа“.

„Още не мога да спя, притеснена съм. Ако зависи от мен, искам да ги убият“, каза още тя.

„Искам аз да ги накажа, но не искам да влизам в подробности. Крумовите закони за ръчички, очички са хубави“, добавя съпругът й.

Още новини

Back to top button