Криминални Новини

Часове преди разстрела, Мартин Нотариуса: Колкото повече знаеш, толкова повече пиеш

Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш, толкова повече пиеш. Този цитат е публикувал във вайбър профила си Мартин Божанов-Нотариуса часове преди да го убият в комплекс в столичния кв. “Горна баня”.

Божанов е качил кадър с текста на стори в приложението. На снимката е Паулу Коелю, посочен като автор на думите. Истинският автор на леко изменените думи е Джон Стайнбек. В оригинал те са: колкото по-малко знаеш, толкова по-добре се чувстваш.

Божанов е качил сторито след последния си сън. Той се прибрал в дома си в комплекс “Глория палас” около 19,20 часа и паркирал колата си след бариерата. По това време се сменяла охраната. Негов съсед разхождал кучето си из двора, съобщи „24 часа“.

Ще се проверяват стари разследвания срещу Божанов, обясни Кирилова. Доколкото знам, Мартин Божанов през годините е бил интересен покрай делото “Крашевски”. В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати, заяви тя.

В начален етап на разследването сме. Установяват се свидетели и очевидци. Умоляваме гражданите, ако разполагат с някаква информация, да ни съдействат, увери Коцев. Имало ценни свидетели.

Работи се по две версии за убийството. Първата е за конфликт на лична основа. Другата е за конфликт с някого от хората, с който Нотариуса работел. От много години той е подозиран за крупни имотни и други измами.

Мартин Божанов няма досие, разследван е само от журналисти, коментира от Брюксел премиерът акад. Николай Денков. Той определи криминалния случай като пример за неработещата ни правосъдна система. Това е една от причините да искаме да бъде оздравена, да настояваме за правосъдна реформа, каза премиерът.

Заради убийството бе отменено учението за реакция при терористична атака на МВР. На място пристигна главният секретар на ведомството Живко Коцев, както и градската прокурорка на София Илияна Кирилова и нейните заместници Иво Илиев и Божидара Ганева-Димова.

Още новини

Back to top button