Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Челото на руската военна колона стигна на 30 км от Киев

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските сили настъпват в Украйна от три посоки по суша, въздух и вода и засега контролират зони по периферията на страната на юг, изток и североизток. Но Киев главната цел на руската военна операция, предава БНР.

Към столицата напредва 64-километрова колона с руска военна техника. Краят ѝ е в град Прибирск, а предната част на около 30 км от Киев. Според британски и американски разузнавателни източници, колоната е забавила значително придвижването си заради технически и комуникационни проблеми, силна съпротива на украинските сили и нисък морал на военните.

Целта на тази колона, когато достигне Киев, най-вероятно е да обкръжи града и да го постави под обсада, заедно с допълнителни сухопътни части и артилерия.

Битката за Киев наближава с всеки изминал час. В центъра се издигат барикади и отбранителни съоръжения. Военни и огомен брой доброволци се готвят да защитават своя град с всички сили, показват кадри на Би Би Си.

Украинците никога няма да се предадат, обеща Владимир Кличко, кметът на Киев, който ръководи отбраната на своя град. Участва и Териториалната отбрана.

Руските части настъпват на широк фронт, действайки със свързани флангове с подразделенията на Донецката република и освобождават нови населени пунктове, обяви говорителят на руското МО генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от руски медии.

Армията на ДНР напълно е обкръжила Мариупол, заяви официалният представител на Народната милиция на републиката Едуард Басурин. Обстановката по линията на съприкосновение остава напрегната, артилерията на украинската армия продължава да обстрелва жилищни квартали в ДНР, добави той.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button