ПОЛИТИКАПОСЛЕДНИ

Честванията на Бузлуджа: Флашмоб ‘Повече момичета в политиката’ днес

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2022 в 07:39 69 0 <!–

adsGo(„div-gpt-ad-1575025591146-0“);

–>

Бузлуджа

Снимка БСП

БСП започва честванията за 131 години от началото на организираното социалистическо движение у нас

БСП започва честванията за 131 години от началото на организираното социалистическо движение у нас и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес от днес. Младежкото движение на партията се събира на дискусия, след което ще проведе и флашмоб под надслов „Повече момичета в политиката“. 

Левите младежи ще разговарят в Стара Загора за трудните избори в политиката, дебатите са на тема „Политика на кръстопът: България, Европа и светът“.  Планираният флашмоб има за цел да насочи общественото внимание към нуждата от създаване на условия за включване на повече млади момичета в обществените процеси на национално и международно ниво, както и липсата на достатъчно програми за гражданско образование в системата на средното и висшето образование. 

От 18:00 ч. на Паметника на свободата на връх „Шипка“ ще се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 144-ата годишнина от Освобождението на България.

Утре са официалните чествания. Кулминацията тази година е политическият митинг на БСП от 11:30 ч. в събота, съобщиха от партията. На него лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се обърне към членовете и симпатизантите и ще формулира основните политически послания към червените избиратели. 

БСП е подготвила културна и музикална програма, в която ще участват Миро, Виво Монтана, участникът в Music idol Владо Димов, както и Цветан Бонев и Лилия Андонова. 

Програмата на 30 юли започва от 10:30 ч. с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

Още новини

Back to top button