Микроблейдинг
Криминални Новини

Четирима са загинали, а 38 са ранени по първоначални данни при взрива в Истанбул

Четирима души са загинали, а 38 са ранени по първоначални данни при взрива на пешеходния бул. „Истиклял“ в центъра на Истанбул, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, позовавайки се на валията на Истанбул.

Силна експлозия стана днес около 16.20 ч. местно време (15.20 ч. българско) на оживения булевард край площад Таксим. На мястото бяха изпратени голям брой линейки и пожарни коли, а районът беше отцепен от полицията.

Засега не се съобщава нищо за причината за взрива.

Валията на Истанбул Али Йерликая каза по-рано, че има жертви при експлозията.

„Има загинали и ранени хора. Ще осведомяваме обществеността за развоя на събитията“, съобщи валията на Истанбул.

Истанбулската прокуратура е започнала разследване във връзка с експлозията. Назначени са петима прокурори, които да водят разследването.

Междувременно Висшият съвет за радио и телевизия (RTUK), турският медиен регулатор, съобщи в изявление до медиите, че съдът е наложил забрана за разпространяване на новини за взрива в Истанбул.

„Всички институции и организации на нашата държава провеждат бързо, щателно и ефективно разследване на инцидента“, заяви Фахреттин Алтун, директор по комуникациите на турското президентство, по повод на инцидента.

„Приканваме медийните организации да бъдат отговорни, да не се доверяват на дезинформационно съдържание, идващо от социалните медии, и да се позовават на изявленията на съответните публични органи“, добави той, цитиран от частната телевизия НТВ.

Турският Червен полумесец съобщи в Туитър, че след експлозията в болниците в района са били извършени доставки на кръв. „В момента няма спешна нужда от кръв“, съобщи Червеният полумесец.

Още новини

Back to top button